Subota, 24 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMotorijada postala punoljetna: "Nikad bolji moto susret, posjetili su nas bikeri iz...

Motorijada postala punoljetna: “Nikad bolji moto susret, posjetili su nas bikeri iz 175 klubova”

Preko 500 motora iz 175 kluba iz cijele regije, 18. rođendan Moto susreta i vikend pun zabave ukratko opisuju sadržaj posljednje Motorijade u organizaciji Moto kluba Sveti Jure iz Makarske, a sami organizatori će uz ove brojke dodati i opservaciju s puno zadovoljstva: Nikad bolje!

Naime, na predjelu Peškera, lokaciji rezerviranoj za motoriste već 20 godina, održano je proteklog vikenda “punoljetno” izdanje Moto susreta kojem se odazvao iznimno veliki broj sudionika, a njima će organizatori pribrojiti i posjetitelje privučene dobrom svirkom i zabavom u večernjim satima. – Prezadovoljni smo, premašilo je naša očekivanja. Na koncertima je bilo preko 1000 ljudi, a bio je i nikad veći broj motorista koji su se u subotu uključili u defile prema Drveniku. Bilo ih je 300-tinjak u defileu, a posebnu zahvalu moramo izraziti vatrogascima iz Drvenika koji su priredili pravi doček, kazao nam je Ivan Vranješ, član Upravnog odbora kluba.

Dodaje kako je sve proteklo u najboljem redu, bez ijednog incidenta, a naklono se pokazalo i vrijeme za koje se napokon može reći da je imalo obilježja pravog proljeća.

Na pitanje kako tumače toliki odaziv odvratio je kako su sami aktivni i posjećuju druge klubove te im se angažman vratio uzvratnim posjetima.

Potpredsjednik Filip Zelić kaže kako su reakcije bile iznimno pozitivne.

– Sudionici su bili oduševljeni, neki su komentirali da nikad nisu bili na tako dobrom moto partyju. Važno je reći da su nas poduprli Grad Makarska koji je dao dozvolu za održavanje manifestacije, Makarska obala koja je dala dozvolu za kampiranje, TZ Makarska te TZ Drvenik i DVD Drvenik, veli Zelić.

Financiranje moto susreta ide uz određenu potporu Grada i TZ-a, no vele kako se primarno “pokrivaju” samim događajem. Zarada koja pretekne redovito ide u humanitarne svrhe, no konte još uvijek nisu zbrojili jer ih je nakon odlaska motorista dočekalo dosta drugih obveza.

U glazbenom dijelu publiku su u petak zabavljali Dreamers (ex yu rock) te Imagine (blues rock), dok su za subotu bili rezervirani Brkovi i Ballbreakers (AC/DC cover band). Kamping je bio osiguran, a uz vola na ražnju neizostavni dio moto tuluma bio je striptiz.

Mnogi su komentirali kako se “prozračna” verzija Peškere, bez štandova, pokazala kao vrhunska lokacija za održavanje moto susreta, a kako je sve izgledalo iz ptičje perspektive možete pogledati u galeriji.

Ivona Ćirak /foto Goran Morović, MK Sveti Jure, Vice Rudan

- Oglas -