Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMJESEC ZDRAVLJA Ogroman interes za preventivne preglede, obrađeno 427 građana, evo koliko...

MJESEC ZDRAVLJA Ogroman interes za preventivne preglede, obrađeno 427 građana, evo koliko ih je upućeno dalje

Na današnjoj akciji preventivnih pregleda kože, usne šupljine i grla, s ciljem rane dijagnostike tumora, liječnici specijalisti pregledali su čak 427 građana! Njih 62 ili 15 posto upućeno je u KBC na daljnju obradu. Pregledi su se u Domu zdravlja obavljali od 9 do 12 sati, međutim, interes je bio toliki da je nakon nekog vremena nestalo brojeva, a na dermatologiji su se liječnici čak morali zadržati dulje.

Kako zbog velikog pritiska nisu svi zainteresirani uspjeli obaviti pregled, iz Grada Makarska, koji je organizirao ovu akciju, najavljuju drugu. – Organizirat ćemo još jednu akciju, a o datumu održavanja javnost će biti na vrijeme obaviještena, poručili su.

Također ističu kako su zadovoljni rezultatima koje je polučila akcija jer je, naposljetku, poanta osvijestiti važnost prevencije i omogućiti građanima što jednostavniji i brži pregled. Nipošto nije zanemariva ni brojka od 62 građana koji su upravo zahvaljujući specijalističkom pregledu na dan prevencije tumorskih bolesti upućeni na daljnju obradu.

Ivona Ćirak /foto MD

 

- Oglas -