Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKAMinistarstvo turizma šuti o natječaju za direktora makarskog TZ-a, Paunović najavljuje: Raspisuje...

Ministarstvo turizma šuti o natječaju za direktora makarskog TZ-a, Paunović najavljuje: Raspisuje se idući tjedan

Tjedan dana nakon poslanog upita na adresu Ministarstva turizma nismo dobili odgovor na pitanje o scenariju koji bi se dogodio ukoliko se postupak natječaja za direktora ili direktoricu TZ-a ne bi proveo do 30.lipnja, kada je propisani “deadline”.

Naime, zanimalo nas je bi li zaista u tom slučaju uslijedilo ukidanje ureda Turističke zajednice kako definira Zakon o turističkim zajednicama.

Sam gradonačelnik Zoran Paunović, predsjednik i v.d.direktora TZ-a, na jučerašnjoj je sjednici Turističkog vijeća kazao kako natječaj ide uskoro.

– Natječaj će vjerojatno ići sljedećeg tjedna. Budućem direktoru ćemo ostaviti operativni dio, kazao je Paunović.

Na sjednici je bilo iznenađujuće malo govora i upita o natječaju za direktora ili direktoricu, premda je još u veljači donesena odluka o raspisivanju natječaja.

I dalje nije jasno što gradska vlast čeka. Da nemaju svojeg favorita, to je prilično jasno. Jasno je i da žele nekoga s kime će moći lako upraviti i jasno je i da Turističku zajednicu ne doživljavaju kao neki osobito bitan faktor. Naime, sam je gradonačelnik kazao kako je TZ tu samo da “eventualno kreira motive dolaska turista”. Riječ “eventualno” u kombinaciji s tvrdnjom kako politika odlučuje u kojem će smjeru destinacija ići jasno ukazuje na to da to da od direktora ne očekuju puno, ali im je uistinu važno da ne bude smetnja. Naime, Paunović je kazao kako se ne smije dogoditi da Grad razvija selektivne oblike turizma, a TZ da radi na masovnom turizmu kojega se nova vlast želi odreći.

Što se samih uvjeta za prijavu tiče, oni su prilično olabavljeni. I sam gradonačelnik je kazao kako očekuju dosta prijava, no za sada je jedina osoba koja je javno potvrdila kandidaturu Tonči Lalić. S obzirom da se s natječajem ovoliko odugovlači, za pretpostaviti je da Lalić nije favorit aktualne vlasti, iako bi jedino važno trebalo biti kako razmišlja svaki pojedini član Turističkog vijeća, a ne predstavnik vlasti.

U svakom slučaju, ukoliko je vlast uistinu željela postići što veći broj prijava kako bi se mogao napraviti što kvalitetniji izbor, po svoj je logici natječaj trebala odraditi u veljači, kad je i najavljeno, jer početak sezone značajno limitira broj kvalitetnih kandidata.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -