Srijeda, 28 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaMilanović: ne vidim razlog ni pravnu osnovu za odgodu izbora

Milanović: ne vidim razlog ni pravnu osnovu za odgodu izbora

Predsjednik Zoran Milanović rekao je u ponedjeljak za posjeta Crnoj Gori da ne vidi razlog za odgodu izbora koje je raspisao za 5. srpnja i ne zna pravni mehanizam kako da se to promijeni u demokratskoj državi.

Milanović je nakon sastanka s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju odgovarao na pitanje novinara koje je zanimalo kakvi su izgledi za odogdu izbore zbog pojačanog broja zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj.

“Izbori u Hrvatskoj su 5. srpnja. Ja sam ih raspisao za taj datum i ne znam kako se to mijenja u demokratskoj državi”, rekao je hrvatski predsjednik.

U intervjuu za dnevnik jedne hrvatske televizij 21. svibnja Milanović je rekao da ne misli da je ovo najbolji trenutak za izbore, ali tako je odlučeno i on to poštuje.

Na Cetinju je rekao da je spreman saslušati svakoga tko smatra da postoje materijalni i zdravstveni razlozi za odgodu izbora, ali to neće ništa promjeniti.

“Ukoliko netko smatra da postoje materijalni I zdravstveni razlozi da se oni primjene i da su oni toliko dominantni I toliko prisutni i ukoliko zna koji je pravni okvir takvog rješenja spreman sam ga saslušati, ali ne mislim da je to u ovom trenutku rješenje”, rekao je hrvatski predsjednik.

“Izbori su 5 srpnja i nema tu cinizma, šta ste tražili to ste dobili. Ne vidim razloga da se ne nastavi da se izbori ne održe”, rekao je Milanović.

Ranije u ponedjeljak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare sazvanoj zbog pojave koronavirusa kod sudionika teniskog turnira Adria Tour u Zadru da ne postoje indikacije zbog kojih bi se razmatralo pitanje odgode održavanja parlamentarnih izbora 5. srpnja.

U posljednjih 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Hina / foto D.A.

 

- Oglas -