Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKMIKE SARAN 1200 KILOMETARA BICIKLOM Cestama i off road stazama Češke, Austrije,...

MIKE SARAN 1200 KILOMETARA BICIKLOM Cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske do svog hotela u Splitu

Mike Saran – investitor u Hrvatsku, filantrop i osnivač zaklade Sport2Life, avanturist te vlasnik hotela Le Meridien LAV u Splitu, odlučio na svom biciklu prijeći 1200 kilometara u svega desetak dana, cestama i off road stazama Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske do svog hotela u Splitu.

Cilj je bio na osobnom primjeru dokazati kako je putovanje Europom, točnije od Češke do Hrvatske jednostavno nakon pandemije i nakon što su granice otvorene te kako je Hrvatska idealna i vrlo sigurna zemlja za ljetni odmor – piše HR Turizam.
Šesti dan od kada je napustio Prag i prevalio više od 700 kilometara kroz Češku, Austriju i Sloveniju na svom biciklu, Mike Saran – vlasnik splitskog hotela Le Meridien Lav te osnivač zaklade Sport2Life, stigao je jučer ( 12.06.2020. ) u Hrvatsku.

Prešavši slovensko-hrvatsku granicu na Graničnom prijelazu Macelj prije dva dana postigao je jedan od osnovnih ciljeva svog podviga – dokazao je kako je sigurno i jednostavno putovati od Češke do Hrvatske.

„Hrvatska je prelijepa zemlju i namjera mi je bila pokazati koliko se jednostavno i sigurno može doći do Hrvatske. Ujedno, Hrvatska, a osobito Dalmacija, nude sve što suvremeni turist u ovom trenutku može poželjeti – predivna je destinacija s očuvanom obalom, možete je obići autom, biciklom, možete uživati u moru ili planinama, puna je izvrsnih adrenalinskih lokacija, ima vrhunsku gastronomsku i hotelsku ponudu, nalazi se u srcu Europe i vrlo je sigurna destinacija. Uz to želio sam još jednom svojim podvigom inspirirati roditelje i djecu da budu aktivni, da uživaju na otvorenom i u prirodi, da se bave sportom, što je osnovni cilj moje zaklade Sport2Life“, izjavio je Saran.

Do sada je Saran u pratnji prijatelja i profesionalnog češkog bicikliste Tomaša Grima prešao 720 kilometara kroz Češku, Austriju, Sloveniju i Hrvatsku do Zagreba. Pred njim je još 580 kilometara, na kojima planira posjetiti Karlovac, Rastoke, Plitvička jezera, dolinu Gacke, Krku i Skradin, Šibenik i Trogir i o svemu tome, o ljepotama i zanimljivostima koje će sretati putem, pričat će kroz društvene mreže pomoću oznaka #MikeChallenge i #CycleYourDreams.

Njegov dolazak u Split točnije njegov hotel Le Meridien LAV očekuje se u ponedjeljak 15. lipnja u večernjim satima – donosi HR Turizam. 
M. D./ Foto: Odbojkaški klub BRDA

- Oglas -