Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKMICROSOFT TEAMS: 2,7 milijardi minuta video poziva u jednom danu

MICROSOFT TEAMS: 2,7 milijardi minuta video poziva u jednom danu

Rad od doma, vidjeli smo to na mnogim primjerima posljednjih tjedana, nagnao je ljude na promjenu navika, pa su se tako poslovni i privatni korisnici sve više okrenuli video pozivima kako bi – uz poštivanje mjera društvenog distanciranja – ostali u kontaktu sa svojim suradnicima i bližnjima.

Microsoftov alat Teams je, uz Zoom, jedan od najvećih “dobitnika” ove situacije i bilježi velik rast korištenja, pogotovo kad je riječ o upotrebi u edukativne svrhe i za video pozive.

Microsoft Teams je, podsjetimo, privremeno dostupan za besplatno korištenje što su mnogi očito iskoristili. Tijekom prošlog mjeseca broj minuta ostvarnih video poziva kroz Teams rastao je, kao i zaraza koronavirusom, eksponencijalno – pa je zadnjeg dana ožujka ostvareno rekordnih 2,7 milijarde minuta video razgovora.

To je čak 200% više nego samo dva tjedna ranije, a veliki porast koincidira s time što je sve više zemalja donijelo strože mjere o ostanku kod kuće.

Obrazovni paket Teams for Education koristi se u 175 zemalja svijeta. Korisnici Teamsa u prosjeku dvostruko češće uključuju video pozive nego inače, a ukupno je na mjesečnoj razini rast korištenja video konferencija bio čak 1.000% u odnosu na ožujak prošle godine.

Još jedan zanimljiv podatak proizišao je iz Microsoftove analize korištenja Teamsa. Naime, prosječno vrijeme koje protekne od prvog do zadnjeg korištenja Teamsa u jednom danu kod prosječnog je korisnika poraslo za sat vremena. To bi u prijevodu značilo da ljudima radni dan od kuće traje nešto duže, odnosno da radne zadatke pokušavaju “razlomiti” i kombinirati s drugim aktivnostima kada nisu strogo ograničeni radnim vremenom.

Izvor: Bug.hr

- Oglas -