Srijeda, 22 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTVESLANJE Održan Memorijal Tonči Skender: nova berba medalja Biokova

VESLANJE Održan Memorijal Tonči Skender: nova berba medalja Biokova

U Makarskoj je održano još jedno izdanje tradicionalne veslačke regate Memorijal Tonči Skender, koja je okupila više od 400 sportaša iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a veslači i veslačice Biokova još su jednom ostvarili izvrsne rezultate doveslavši do 12 odličja.

Osvojene su četiri zlatne medalje, a zanimljivo, sve su ih osvojile žene. Do najsjajnijeg odličja doveslale su Ela Čović i Marina Ivanac u dvojcu (mlađe juniorke), Helena Glavina u samcu (juniorke), Elena Talaja i Anja Milunović u dvojcu (kadetkinje) i Lucia Šiško, Paola Radalj, Lorena Talaja, Barbara Bokšić i Petra Vela u četvercu s kormilarom.

Za četiri srebrne medalje pobrinula su se dva dvojca i dva četverca. Medalje u dvojcu pripale su Marku Brkušiću i Šimunu Babiću u juniorskoj i Stipi Ursiću i Niku Kriviću u kadetskoj konkurenciji. Što se tiče četveraca, do srebra su stigle dvije mješovite posade, obje u mlađekadetskom uzrastu. Jednu od njih činili su četiri muškarca i jedna žena (Toma Lalić, Jakov Erceg, Marin Babić, Ivan Milić i kormilarica Lucija Lendić), dok se druga sastojala od četiri žene i jednog muškarca (Lejla Panžić, Rita Brkušić, Gabrijela Visković, Petra Katavić i kormilar Toma Lalić).

Četiri brončane medalje pripale su Niki Ćulavu u samcu (juniori), Marku Vrančiću i Franiću u dvojcu na pariće, dok je dvije bronce osvojila Azra Ravlić (jednu u samcu, a jednu u dvojcu s Helenom Glavinom, obje u seniorskoj konkurenciji).

Na memorijalu Tonči Skender sudjelovali su i veslači Mladosti, za koju vesla i Ivan Talaja. Jedan od najboljih makarskih sportaša još jednom je pokazao sve svoje kvalitete, osvojivši ukupno dva zlata. Jedno je već tradicionalno osvojio u samcu, dok je do drugog došao u dvojcu.
Do medalja su došli i Luka Gudelj (zlato u juniorskom četvercu) i Lana Strman (bronca u juniorskom samcu), predstavnici VK Gusara, jednog od najboljih klubova u državi.

Regata u Makarskoj ispunila je sva očekivanja, a posebno vesele sjajni rezultati veslača i veslačica Biokova.
Dora Srzić / foto: VK Biokovo

- Oglas -