Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMEĐUNARODNI ISKORAK Erasmus+ i u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića

MEĐUNARODNI ISKORAK Erasmus+ i u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića

U Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića 1.ožujka započela je provedba Erasmus+ projekta MoDi – Motivacija i Digitalizacija. Koordinatorica projekta profesorica Antonia Puharić te profesorica Slavica Galić Zaradić pripremile su projektni prijedlog koji je odobren i financiran u sklopu Erasmus + programa Europske unije za obrazovanje i osposobljavanje. Odobrena su sredstva za Ključnu aktivnost 1 u području odgoja i općeg obrazovanja u iznosu od 13.509,00 eura. Projekt će trajati 18 mjeseci. Planirano je 6 mobilnosti nastavnika koji će zahvaljujući odobrenom projektu posjetiti Irsku, Njemačku, Finsku, Grčku i Island.

Ciljevi MoDi projekta su usvajanje modernih metoda poučavanja i korištenje digitalnih alata te povećanje motivacije svih sudionika nastavnog procesa. – Projektom se želi postići da moderne metode poučavanja u digitalnom području i motivacija nastavnika, učenika i njihova uključenost u nastavni proces budu svakodnevnica. Implementacijom projekta i usvajanjem modernih metoda poučavanja uz uvažavanje sposobnosti svakog sudionika nastavnog procesa škola želi pružiti inovativniji materijal za rad koji bi učenicima olakšao učenje i postizanje boljih rezultata. MoDi projekt će obogatiti školski kurikulum i dati školi priliku za napredovanje koristeći se najsuvremenijim načinima podučavanja. Nastavni proces će se internacionalizirati primjenjujući europski način obrazovanja i rada općenito.

Ovo je jedan veliki međunarodni iskorak za školu, a vjerujemo da je zapravo tek početak sličnih aktivnosti, doznajemo od Evelin Bulić, ravnateljice škole.

M.D./foto M.D.

 

- Oglas -