Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaSPORTMayar Sherif pobjednica WTA Makarska Opena

Mayar Sherif pobjednica WTA Makarska Opena

Najbolja egipatska tenisačica i treća nositeljica turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar Mayar Sherif slavila je protiv druge nositeljice Talijanke Jasmine Paolini i to nakon gotovo tri sata sjajnog meča i velike drame, rezultatom 2:6, 7:6, 7:5.

Ovo je definitivno bio najbolji meč turnira u Makarskoj, Paolini je Sherif bila dostojna suparnica i držala se do samoga kraja, a na trenutak se činilo da bi Talijanka mogla i pobijediti. Ipak, u meču prepunom uzbuđenja Sherif je u odlučujućim trenucima bila mirnija i bolja, te zasluženo došla do titule.

Jasmine Paolini pobijedila je 2021. na ovom turniru koji se te godine posljednji put održavao u Bolu, a ovo je već drugo makarsko izdanje.

Posebna izaslanica predsjednika Vlade, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac dodijelila je pehar pobjednici Sherif, a makarski gradonačelnik Zoran Paunović Paolini.

„Hvala svima koji su podržali turnir, hvala publici koja je tjedan dana bodrila naše tenisačice, hvala volonterima i čitavom timu WTA Makarska Opena, bio je ovo tjedan slavljenja ženskog sporta i tenisa u kojem smo navijali, uživali, ali smo se i dobro zabavili.

Grad Makarska je odličan domaćin, reakcije tenisačica su iznimno pozitivne, s veseljem će vraćaju na naš turnir. Vidimo se dogodine. Samo nam je nebo granica“, poručio je direktor turnira Feliks Lukas.

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac čestitala je pobjednici, ali i svim tenisačicama koje smo imali priliku gledati ovaj tjedan u Makarskoj.

„Čestitam i organizatorima na još jednom odličnom WTA turniru koji je ponovo potvrdio kako je Hrvatska sjajan domaćin velikim sportskim događajima. Vlada RH redovito podržava velike sportske manifestacije te je od 2017. godine izdvojeno gotovo 25 milijuna eura za više od 100 velikih natjecanja koja su održana u Hrvatskoj, a samo u ovoj godini za tu namjenu izdvojeno je za sada više od 6 milijuna eura“, istaknula je ministrica turizma i sporta.

„Iako hoteli sezonu tradicionalno otvaraju već za Uskrs, WTA Makarska Open je onaj forte, globalno prepoznatljiv događaj, značajan iskorak zahvaljujući kojem turistima nudimo zanimljive sadržaje i iskustvo izvan glavne turističke sezone.

Gradimo Makarsku podjednako poželjnu kao turističku i sportsku destinaciju i paralelno radimo na kandidaturi Makarske za Europski grad sporta 2024. za što imamo sve predispozicije“, izjavio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Pobjeda Sherif vrhunac je teniskog tjedna u Makarskoj u kojem je uz nastup nakon finalnog meča, svjetski poznata pijanistica Lola Astanova snimila spot na bikovskom Skywalku, a prestižni međunarodni medijski brend Sport Illustrated imao premijeru globalne serije evenata inspiriranih tenisom Sports Illustrated Center Court. Tim WTA turnira na čelu s direktorom Lukasom još je jednom odradio dobar posao ne samo za ženski sport nego i promociju prekrasne Makarske. Letvica je podignuta visoko, očekivanja za iduću godinu još su veća.
Foto Kevin Clément

- Oglas -