Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaMATE KASALO, VODITELJ MAKARSKE HITNE POMOĆI: Od ponedjeljka su obavezne maske u...

MATE KASALO, VODITELJ MAKARSKE HITNE POMOĆI: Od ponedjeljka su obavezne maske u zdravstvenim ustanovama pa tako i u Hitnoj, molim građane da se pridržavaju

Voditelj makarske ispostave Hitne medicinske pomoći dr. Mate Kasalo javio nam se kako bi apelirao na građane i turiste da poštuju mjere koje stupaju na snagubod ponedjeljka.

-Želja nam je skrenuti pozornost našim mještanima i turistima na uvedenu nužnu mjeru obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski u prostoru zdravstvenih ustanova pa tako uključivo i prostorije ispostave hitne medicine Makarska za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID 19 od 13.07.2020. a sukladno odluci Stožera civilne zaštite RH.

Također apeliramo na strpljenje i razumijevanje naših pacijenata tijekom obvezne trijaže prilikom ulaska u ispostavu hitne medicine koja uključuje mjerenje temperature i naputak o pravilnoj obveznoj dezinfekciji ruku.

Naša temeljna obveza jest pridonijeti sigurnosti pacijenta i zbrinjavanje životno ugrožavajućih stanja stoga još jednom skrećemo pozornost našim pacijentima da za sva stanja koja ne predstavljaju akutnu opasnost po zdravlje kao što su bol u leđima, temperatura, povišeni krvni tlak trebaju se prvo javiti liječniku obiteljske medicine.

Pacijent se nigdje ne vraća kući sigurnost pacijenta je na prvom mjestu, a sve se radi s namjerom da se prvo obrade ljudi koji su stvarno hitni, koji su doista ugroženi te da pacijenti s ozbiljnim dijagnozama ne čekaju duže vremena jer bi to moglo izazvati teške posljedice po njihovo zdravlje – poručuje dr. Mate Kasalo.
O. F.

- Oglas -