Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaMASU Festival Kulture Mladih vraća se u rujnu

MASU Festival Kulture Mladih vraća se u rujnu

Nakon uspješnog prvog izdanja prošle godine, MASU – Festival Kulture Mladih se vraća u Makarsku kako bi proslavio kreativnost, glazbu i mlade talente. Ovaj jedinstveni događaj, koji je nastao kao inicijativa studenata s područja Makarske rivijere i Udruge Studenata Makarske Rivijere, ponovno će obogatiti kulturnu ponudu grada i stvoriti tradiciju za buduće generacije – najavljuju organizatori.

Ovogodišnje izdanje festivala donosi bogat program koji obuhvaća koncerte popularnih bendova, likovne radionice, predavanja o važnosti mentalnog zdravlja, plesne radionice, izložbe i video projekcije. Festival ove godine ima dodatnu ambiciju – razbijanje tabua vezanih uz mentalno zdravlje. Kroz organizaciju radionica i predavanja na ovu temu, želimo potaknuti otvorenu raspravu i pružiti informacije o važnosti mentalnog zdravlja. Grad Makarska će postati pozornica za mlade tijekom tri dana postsezone, od 11. do 14. rujna, a središnji događaji će se odvijati na lokaciji Spomenik Revolucije – Zvjezdarnica.

Osim glazbenog programa, festival će ugostiti izložbu studenata likovne akademije s Makarske rivijere, pružajući podršku mladim umjetnicima. Također će biti oslikavanje murala od strane studenata akademije, koji će autentično prikazati život i duh Makarske Rivijere. Svaki detalj bit će priča za sebe, otkrivajući ljepotu i slojevitost ovog područja.

Radionice će biti dostupne svim građanima i posjetiteljima, nudeći priliku za učenje i stvaranje zajedno.

– MASU ne samo da obogaćuje kulturnu scenu grada, već i potiče turizam u postsezoni. Prošle godine privukao je znatan broj posjetitelja, a ove se godine očekuje još veći odaziv. Dugoročni cilj festivala je stvaranje tradicije koja će obogatiti društveno-kulturni život grada Makarske – poručuju organizatori.

- Oglas -