Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMARIO ČOVIĆ, JVP MAKARSKA: Za razliku od Podgore u Makarskoj je bilo...

MARIO ČOVIĆ, JVP MAKARSKA: Za razliku od Podgore u Makarskoj je bilo mirno. U dva dana smo imali dvije ozbiljnije intervencije zbog kiše (VIDEO)

Protekla dva dana donijela su veliki broj oborina na području Makarske rivijere, u kojoj je najgore stradala Podgora čija je riva u cijelosti bila poplavljena bujicama.

A iako je u tom razdoblju palo preko 150 litara kiše, u samoj Makarskoj, kako su nam potvrdili iz Javne vatrogasne postrojbe grada Makarske kao i Gradskog centra Osejava, većih problema nije bilo.

Kontaktirali smo Maria Čovića iz JVP Makarska. -U protekla dva dana imali smo dvije ozbiljnije intervencije. U pitanju je bilo jedno ispumpavanje u obiteljskoj kući u četvrtak, te u petak kada smo intervenirali zbog poplavljene garaže u jednom manjem gradskom hotelu. U samoj Makarskoj općenito je bilo relativno mirno uz izuzetak nekoliko izbijenih šahti. S druge strane primali smo dio poziva iz Tučepi te Podgore, u kojoj je stanje bilo najozbiljnije – dodaje Čović.

U četvrtak popodne smo se i mi uputili u đir automobilom te napravili dva kruga gradom kako bi, u pauzi pljuskova, snimili par znamenitih gradskih “slapova” koji redovito nastaju po kiši, te provjerili kakvo je stanje na Zelenki. Pogledajte video s patrole kao i onaj iz Podgore snimljen nekoliko sati kasnije.
M.D. / foto JVP Makarska
- Oglas -