Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaMALI BRODARI NA MUKAMA Veliki krediti, neizvjesna sezona i brodovi na kocki

MALI BRODARI NA MUKAMA Veliki krediti, neizvjesna sezona i brodovi na kocki

Situacija s koronavirusom već je nanijela veliku štetu hrvatskom gospodarstvu, a posebno je pogođen turizam. Na čekanju su i mini kruzeri koji turiste razvoze po otocima. Dugotrajnim zvukom sirena mali brodari prošlog su ljeta upozorili na gorući problem u svom poslovanju. Radi se o nedostataku vezova za njihove brodove u domaćim lukama tijekom udarnih mjeseci sezone – piše Dnevnik.hr

Ove godine situacija je u potpunosti drugačija. Svi brodovi još uvijek su u svojim matičnim lukama, a neizvjesno je hoće li uopće isploviti. Zbog situacije oko koronavirusa posebno se nemirno spava u Krilu Jesenice. Mjesto je to koje ima flotu od gotovo 200 mini kruzera, a od tog posla žive stotine obitelji ovog kraja.

“Direktno imamo zaposlenih oko 1500 koji su prvi na udaru, a tokom zime imamo dvodjelce, vodoinstalatere, električare koji sudjeluju u izgradnji novih brodova. Već sad se pripremamo se za najgori scenarij, a to je da sezone ove neće uopće biti. Mi ćemo u tom slučaju bit godinu i pol dana bez ikakvih prihoda” – rekao je Ivan Rakuljić.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

M.D. / Foto: D.Antonini

- Oglas -