Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMakarsko kulturno ljeto tek u pripremi: prikupljaju se ponude glazbenika i kazališta

Makarsko kulturno ljeto tek u pripremi: prikupljaju se ponude glazbenika i kazališta

Kako će izgledati Makarsko kulturno ljeto 2022.godine, prvo ljeto koje bi trebalo biti bez restrikcija uslijed korona-pandemije, još uvijek nije poznato, no ove su se teme usputno dotakli vijećnici na prošlotjednom Turističkom vijeću TZ-a grada Makarska.

Naime, Zoran Paunović, u funkciji predsjednika i v.d.direktora TZ-a, izvijestio je kako je u tijeku priprema turističke sezone. To dakako podrazumijeva i pripremu manifestacija za koje je TZ izdvojila pola milijuna kuna iz svojeg proračuna. Međutim, još uvijek nije poznato što se planira ovog ljeta.

Osim WTA Cityja, manifestacije koja bi obuhvaćala desetak koncerata i različite evente, te Teatra uz more koji se održava i Jazz festivala s Apollom koji se planira u rujnu, radi se na planiranju Makarskog kulturnog ljeta. – Trenutno se radi na prikupljanju ponuda glazbenika i kazališta koji će nastupati u sklopu Makarskog kulturnog ljeta, kazao je Paunović.

Nije poznato koliko će, uz 900 tisuća kuna koje izdvaja Grad Makarska za WTA turnir, snosi TZ Makarska po stavki manifestacija.

Dio koji odrađuje resorni gradski odjel zadužen za kulturna i zabavna događanja nije predstavljen, no činjenica je da je ove godine Grad Makarska nešto povećao iznose i za tu stavku. Stoga je za očekivati kako bi po svemu ovo trebalo biti spektakularno Makarsko kulturno ljeto, minimalno limitirano financijama, maksimalno podržano najavama gradske vlasti da će u 2022.ojačati kulturu, te oslobođeno pandemijskih restrikcija.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -