Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTMakarskim šahistima sedam medalja u Apfel areni

Makarskim šahistima sedam medalja u Apfel areni

Apfel arena krajem prošlog tjedna bila je poprište velikog Otvorenog međunarodnog Rapid šahovskog turnira za kadete i juniore. Natjecanje je obuhvatilo velik broj sudionika iz Hrvatske i regije, a pravo nastupa imali su svi mlađi od 18 godina koji su registrirani u bilo kojem šahovskom savezu koji je član FIDE. Organizator turnira bio je šahovski klub Makarska, a pokrovitelj Grad Makarska.

Natjecanje se održalo u čak šest konkurencija. Oni najmlađi nastupili su u U-8, dok su se njihovi nešto stariji kolege natjecali u U-10, U-12, U-14 uzrastu. Dvije najstarije dobne skupine bile su U-16 i U-18.

Na turniru je nastupio i velik broj članova Šahovskog kluba Makarska, koji su se na domaćem terenu prikazali u odličnom svijetlu. Dapače, sedmero njih okitilo se medaljama. Naši šahisti i šahistice osvojili su dva zlatna i pet srebrnih odličja.

Do one najsjajnije medalje stigli su Kate Vranješ (U-14) i Divna Šulenta (U-8), dok su srebrne „kolajne“ zasjale oko vrata Marina Delića (U-16), Stele Vranješ (U-14), Mie Jović (U-10), Ivan Šabića (U-8) i Ante Martina Beroša (U-10).

Uz odličan nastup makarskih snaga, vrijedi spomenuti i ukupne pobjednika turnira, a riječ je o Mateju i Ani Perak.
Dora Srzić

- Oglas -