Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMakarski SDP i HDZ naoštrili pera i ratuju preko društvenih mreža. 2024....

Makarski SDP i HDZ naoštrili pera i ratuju preko društvenih mreža. 2024. godina će biti baš zabavna

U samo dva dana imali smo prilike svjedočiti obračunima makarskog SDP-a i HDZ-a oko dviju tema. Jedna je Peškera i kako je makarski gradonačelnik i šef makarskog SDP-a rekao, HDZ-ova sabotaža oko ovog projekta. Druga tema je srednja škola, oko koje se gradska vlast kojoj je na čelu SDP i HDZ-ova Županija ne mogu dogovoriti tko je glavni krivac katastrofalnom stanju.

U slučaju Peškere SDP u nedorečenom tekstu optužuje HDZ da mu podapinje nogu, dok u slučaju obnove srednje škole SDP upire prstom u Županiju i poručuje kako je kriva njihova nesposobnost.

Makarski HDZ ažurno i gotovo pa radosno odgovara oko prve optužbe poručivši kako optužbama makarski SDP pokušava skrenuti pažnju sa svoje nesposobnosti. Na drugu optužbu odgovara županijski pročelnik Tomislav Đonlić, koji se oglašava samo kad treba vratiti lopticu na Makarsku, a njegov odgovor makarskom gradonačelniku prenosi i makarski HDZ.

Tek je početak siječnja, vrijeme mira, praštanja i prekomjerne upotrebe riječi “čestit” i “blagoslovljen” smo netom ostavili iza sebe, a makarski SDP i HDZ su već naoštrili pera i započeli nešto aktivniji i otvoreniji rat na društvenim mrežama. Valjda i jedni i drugi znaju da sjednice Gradskog vijeća, unatoč direktnom prijenosu na Youtubeu, malo tko prati.

Da građani prate maratonske sjednice, u “real time-u” bi vidjeli tko se sramoti, tko vrijeđa, koga briga za razvoj grada, a koga za politički imidž, tko nema što za reći, a tko ne zna što govori, tko nemušto manipulira, a tko ne zna drugačije nego “ad hominem”. Živimo u voajerskim vremenima u kojima ljudi vole gledati reality emisije svakojakih koncepata, no budimo realni, naši lokalni političari i lokalni folklor nisu niti intrigantni niti zanimljivi.

Koliko god nas se u stvarnom životu ni najmanje ne dotiče tko će pobijediti u Životu na vagi, a lokalna politika i njezine odluke nas se itekako tiču, to baš nije uvjerljiv motiv građanima koji ionako znaju da ih se nešto pita tek svake četiri godine.

I onda opet uglavnom imaju priliku birati između istih protagonista i viđenih politika. U međuvremenu se barem žele malo zabaviti.

Iako su i jedni i drugi prilično nevješti u javnoj komunikaciji, očito intuitivno to znaju i makarski SDP i makarski HDZ. Pa su u 2024. godinu ušli s dvobojima, dajući naslutiti da smo već ušli u predizborno vrijeme. Sadržaj dvoboja, istina, nije osobito zabavan, nije ni koristan, no definitivno najavljuje zabavnu 2024. godinu, godinu koja bi, da se protagonisti malo više potrude, mogla nalikovati i kakvom niskobudžetnom političkom trileru.
Ivona Ćirak/foto MD

- Oglas -