Četvrtak, 23 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotMakarske volonterke na edukaciji za interventni tim CK: Anamarija Eljuga najbolja...

Makarske volonterke na edukaciji za interventni tim CK: Anamarija Eljuga najbolja na pismenom testu

U organizaciji Crvenog križa SDŽ i HCK, na Čiovu je od 15. do 17.listopada organiziran edukacijski trening za članove Interventnog tima CK, a Makarsku su predstavljale volonterke Anamarija Eljuga i Paula Burić te voditelj Volonterskog centra Miroslav Dudaš.

Kroz trodnevni program obrađivane su teme službe traženja, psihosocijalne podrške, organizacije smještaja, logistike, komunikacije, skladišnih poslova i drugog, a nakon završetka predavanja održan je i pismeni test kojeg se moralo položiti kako bi se pristupilo završnoj vježbi. Naša Anamarija Eljuga postigla najbolji rezultat od svih prisutnih.

Nakon povratka u Makarsku čuli smo i njihove dojmove.

– Edukacija je bila vrlo korisna jer kroz tri dana, kroz predavanja i vježbe na terenu, osoba nauči vrlo vrijedna znanja i vještine koje u konačnici omogućavaju adekvatno reagiranje u realnim kriznim situacijama. Također, moram naglasiti i da sami predavači su osobe s ogromnim iskustvom što samu edukaciju čini vrlo vrijednom i kvalitetnom – dojmovi su Anamarije Eljuge.

– Terenski dio je bio posebno interesantan zbog izmišljene situacije i našeg snalaženja u njoj. Prošli smo sve i svašta ukratko, ali smo iz svega toga izvukli puno korisnih stvari koje ćemo u konačnici moći iskoristiti u realnim situacijama – dodaje Paula Burić.

– Prije svega bi se zahvalio curama što su prihvatile ovaj izazov i rješile ga kao tiramisu sladoled iako nisu znale točno u što se upuštaju. Hvala našim ravnateljima Jošku Metličiću i Gloryanu Grabneru koji su prepoznali važnost edukacije, treninga jer ako se mi ne pripremimo za krizu sada – kriza će pripremiti nas. Hvala instruktorima HCK Mateji, Juraju, Tanji, Branimiru, Silvani, Jošku – što su imali strpljenja za nas 3 dana jer 20 različitih ljudi iz različitih društava usmjeri u jednom smjeru kada do krize dođe te da smo svi kao tim radili – neprocjenjivo, prokomentirao je voditelj Miroslav Dudaš.

Kako dodaje, makarsku ekipu u skoroj budućnosti očekuje i velika nacionalna vježba na kojoj će sudjelovati, a daljnje edukacijske treninge i vježbe može se očekivati iza Nove godine i u našem gradu gdje bi, najavljuje Miroslav Dudaš, bilo obučavano oko 30 volontera za buduće članove Interventnog tima.

MD/ foto CK Makarska

- Oglas -