Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMakarske umirovljenice na Danima pršuta i vina u Vrgorcu rasturile na turniru...

Makarske umirovljenice na Danima pršuta i vina u Vrgorcu rasturile na turniru na buće

Dvije ekipe umirovljenica nastupile su na jučer održanim Danima pršuta i vina u Vrgorcu i osvojile su jedno prvo i jedno treće mjesto. Kako doznajemo od Jadranke Bebe Gaće, predsjednice Matice umirovljenika, makarske su umirovljenice vrlo aktivne u igranju buća posljednjih godina, a jedino što ih je donekle bilo omelo jest pandemija.

– Potaknuli smo žene na bućanje, jer muškarce ionako na to ne treba poticati. Uskoče i oni ponekad među dame, ali maksimalno može biti jedan muškarac u ženskoj grupi. Ali na ovom nastupu u Vrgorcu bile su samo žene, napomenula je predsjednica Matice umirovljenika.

Da treća dob može biti prelijep period života uz tzv. aktivno starenje na koje naglasak stavlja i Matica umirovljenika, najbolje pokazuje natpis na majici jedne od aktivnih sudionica. Mirovina jednako starost, ali isto tako igra je jednako mladost, dok je između buća i radosti stavljen još jedan znak jednakosti.

Moglo bi se zaključiti iz ove jednadžbe da su makarske umirovljenice uspjele poništiti starenje s bućama čiji su učinak izjednačili s mladošću i radošću!

I.Ćirak /foto Matica umirovljenika

- Oglas -