Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIMakarska: upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju i odbio test na drogu

Makarska: upravljao vozilom u alkoholiziranom stanju i odbio test na drogu

Za vrijeme nadzora i kontrole prometa makarska policija sinoć je zaustavila mladića za volanom u alkoholiziranom stanju, koji je uz to odbio test na droge.

Kako javlja PU Splitsko-dalmatinska, sinoć oko 0:30 sati u Makarskoj prilikom nadzora i kontrole prometa policijski službenici Policijske postaje Makarska zaustavili su 26-godišnjeg mladića kojeg je obavljenim testiranjem utvrđeno da je upravljao osobnim vozilom u alkoholiziranom stanju u visini od 1,59 g/kg alkohola u organizmu, a odbio se testirati na prisutnost droga u organizmu.

Kako navode iz PU SD, 26-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

– Nad spomenutim je provedeno kriminalističko istraživanje, te će danas uz optužni prijedlog biti priveden na općinski prekršajni sud zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz čl. 199. st.8 i st.9 Zakona o sigurnosti prometa na cestama posebno s obzirom da se radi o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja – objavili su iz Policije.
MD/ foto PU SD

- Oglas -