Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMakarska srednja škola domaćin turnira "Oko stola": otkrivaju vezu između prehrane i...

Makarska srednja škola domaćin turnira “Oko stola”: otkrivaju vezu između prehrane i mentalnog zdravlja

U petak, 28. travnja, s početkom u 10 sati, održat će se drugi međuškolski turnir “Oko stola” na županijskoj razini na kojem će sudjelovati učenici i djelatnici iz deset srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije. Domaćin je Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića u Makarskoj, koji su inače prošlogodišnji pobjednici, dok će kolege iz Srednje strukovne škole pripremati i posluživati hranu.

Noisitelj ovog javnozdravstvenog projekta je županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo odnosno Služba za mentalno zdravlje mladih, a cilj je osvještavanje mladih o poveznici prehrambenih navika i emocija što utječe i na njihovo mentalno zdravlje te može dovesti do poremećaja prehrane. Školski turniri su započeli u ožujku, a predstavnike škola i mentore učenika očekuje završno događanje u petak u prostorijama Glazbene škole u Makarskoj.

Edukacija proaktivnim pristupom uz pomoć osmišljenih, izrađenih i vrednovanih alata koji će se koristiti u petak trebala bi, poručuju iz zavoda, doprinijeti i zdravijem stilu života mladih te okupiti sve dionike ovog projekta.

M.D./foto M.D.

- Oglas -