Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaMAKARSKA Sedam štićenika Doma jučer prebačeno u Split s visokom temperaturom

MAKARSKA Sedam štićenika Doma jučer prebačeno u Split s visokom temperaturom

Iz Doma za starije i nemoćne u Makarskoj jučer je u splitsku bolnicu prebačeno čak sedam korisnika s visokom temperaturom. Nalazi se još čekaju. – U tijeku jučerašnjeg dana još 7 korisnika s temperaturom je prevezeno U KBC Split za koje nalazi testiranja još nisu poznati – potvrdili su iz Stožera splitsko-dalmatinske županije za 24 sata.

Razloga za zabrinutost ima, budući da je u tom Domu već zaraženo čak pet djelatnika i 11 štićenika. Da stvar bude gora, neslužbeno smo doznali da u ustanovi radi samo jedna medicinska sestra, piše 24 sata. To su im potvrdili iz županijskog Stožera te dodali da sutra dolazi još pet medicinskih sestara iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ.

Medicinske sestre doma u Makarskoj radile su i u ustanovi za starije i nemoćne u Runovićima. Iz Stožera odgovaraju da su od proglašenja epidemije smještene bile samo na jednoj od tih lokacija. Zanimljivo, Dom u Makarskoj sve ovo vrijeme surađuje s Crvenim križem tako da kuhaju obroke za potrebite građane. Preuzimaju ih volonteri Crvenog križa. Iz Stožera su nam i to prokomentirali, riječima da se spravljanje i preuzimanje takvih obroka “obavlja po smjernicama epidemiološke službe” – piše 24 sata.

M. D.

- Oglas -