Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Poljski policajci spasili muškarca od utapanja

MAKARSKA Poljski policajci spasili muškarca od utapanja

Iz PU splitsko-dalmatinske javljaju o velikom činu dvojice poljskih policajaca u Makarskoj koji su jučer spasili muškarca od utapanja,

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz koji rade u Policijskoj postaji Makarska bili su, u jutarnjim satima, izvan službe na plaži kada su u jednom trenutku čuli da iz mora netko doziva u pomoć i uočili su dvije osobe, muškarca i ženu. Izgledalo je kao da se utapaju radi čega su policijski službenici odmah od gostiju na plaži uzeli sup dasku i otplivali do unesrećenih.

Muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila zajedno s njim pokušavala mu je pomoći i dovest ga do obale, ali nije uspijevala radi čega je zazivala pomoć. Policijski službenici su muškarca doveli do obale, pomogli mu da izađe na kopno i na taj način spriječili moguću nesreću. U hotelu ga je pregledao liječnik i nije bilo portebe za daljnjom liječničkom intervencijom.

Obzirom da su poljski policijski službenici u poslijepodnevnim satima na području Makarske radili i obilazili centar grada, susreli su se s muškarcem koji ih je prepoznao i tek tada je saznao da se radi o policijskim službenicima iz Poljske koji ovog ljeta rade u Hrvatskoj. Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor.

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz zadovoljni su što i na ovaj način tijekom svog boravka u Hrvatskoj mogu biti od pomoći turistima – priopćili su iz PU splitsko dalmatinske.
MD/foto PU SD

- Oglas -