Nedjelja, 16 lipnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMAKARSKA Osnovan LAGUR Bura

MAKARSKA Osnovan LAGUR Bura

U dvorani Dobrovoljnog vatrogasnog društva Makarska jučer, 15. studenog u 18 sati održana je Osnivačka i izborna skupština Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Bura“ koja obuhvaća područje Grada Makarske, Općine Tučepi, Općine Brela, Općine Zadvarje, Općine Zagvozd i Općine Šestanovac.

Uvodnu riječ ispred Organizacijskog odbora dao je gradonačelnik Zoran Paunović te zahvalio svim načelnicima koji su prepoznali inicijativu te formirali ribarstveno područje s krajnjim ciljem uspostave partnerstva gospodarskog, javnog i civilnog sektora kako bi se omogućilo ribarima i ribarskim zajednicama da stvore nove i održive izvore prihoda te da poboljšaju kvalitetu života zajednice. Zahvalio je i svim ribarima koji su prepoznali mogućnost koju nudi Europska unija svim akreditiranim LAGURima kao i Udruženju obrtnika Makarske koje je okupilo ribarske obrte. Katarina Šuta, voditeljica Odsjeka za ribarstvo Splitsko-dalmatinske županije izrazila je zadovoljstvo još jednim osnovanim LAGURom u našoj županiji te istaknula sve mogućnosti i prednosti ribarstvenih područja organiziranih u LAGURe. Istaknula je važnost Lokalne razvojne strategije koja će se napraviti te prednosti „bottom up“ pristupa, odnosno pristupa „odozdo prema gore“ u okviru lokalnih partnerstava sva tri sektora čime se održava lokalna zajednica. Splitsko-dalmatinska županija podržat će nadolazeće aktivnosti LAGURa „Bura“.

Radnu Sjednicu vodio je načelnik Općine Tučepi Ante Čobrnić, a jednoglasnim odabirom, tijela Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Bura“ zastupaju:

Upravni odbor:

Predsjednik – Zoran Paunović (Grad Makarska)

Dopredsjednik – Ante Svaguša (ribar)

Članovi: Ivan Krželj (Općina Zadvarje), Ante Čobrnić (Općina Tučepi), Toni Lalić (ribar), Toni Čobrnić (ribar) i Frane Filipeti (PŠRD Arbun).

Nadzorni odbor:

Predsjednik – Martin Merčep (Općina Šestanovac)

Članovi: Stipe Ursić (Općina Brela), Miroslav Gaće (Općina Zagvozd), Mili Žamić (ribar), Petar Babić (ribar), Tina Kurtić (ribar), Stjepan Slišković.

Likvidator: Marica Muhtić (ribar).

Ravnateljica JU Makarska razvojna agencija MARA Lidija Vukadin Vranješ, u svojstvu operativne i tehničke pomoći prilikom osnivanja i akreditiranja LAGUR-a „Bura, upoznala je nazočne sa nadolazećim aktivnostima te najavila prezentaciju programa koja će se organizirati u suradnji sa Upravom za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede s ciljem informiranja i animiranja lokalnog stanovništva tijekom narednih mjesec dana.

MD/ foto JU Razvojna agencija MARA

- Oglas -