Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKKulturaMAKARSKA "Od tišine do glazbe": glazbeno-scenska predstava u Malakološkom muzeju

MAKARSKA “Od tišine do glazbe”: glazbeno-scenska predstava u Malakološkom muzeju

Makarska će u četvrtak u organizaciji Maestrale / Makarskog kulturnog osvježenja, 11. srpnja, ugostiti jedinstvenu predstavu „Od tišine do glazbe“ u Malakološkom muzeju s početkom u 21 sat. Ovaj glazbeno-scenski doživljaj, koji traje sat vremena, donosi spoj glume i glazbe kroz izvedbu glumca Ivana Đuričića i glazbenika Saše Miočića.

Predstava kroz anegdote i šale vodi publiku kroz povijest glazbe, istražujući njezine različite fenomene i stilove. Đuričić i Miočić u svojem nastupu prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu – od pijanista, pjevača, skladatelja, dirigenta, muzikologa do glazbenog kritičara. Njihov ilustrativan i duhovit nastup pokriva širok spektar tema, uključujući povijest glazbe, proces komponiranja, specifičnosti glazbenih žanrova, pa čak i plagijate, sve popraćeno primjerima iz prakse.

Publika će imati priliku putovati kroz vrijeme i prostor, od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične glazbe do moderne, jazza, popa, narodne glazbe pa do šansone. Predstava je često opisivana kao „duhovita, domišljata i pametna“, a mnogi je smatraju i „edukativnom i zabavnom“.

Ulaz na predstavu je slobodan, no broj mjesta je ograničen. Stoga, posjetitelji se savjetuju da osiguraju svoje mjesto na vrijeme.
A.M. / foto Maestrale/Facebook

- Oglas -