Četvrtak, 18 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Od 15. lipnja nema povlaštene karte parkiranja u 1. A zoni,...

MAKARSKA Od 15. lipnja nema povlaštene karte parkiranja u 1. A zoni, i dio Ulice Stjepana Radića pod posebnim režimom

Iz Pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Makarske obavještavaju o novostima na gradskim parkiralištima koje su od danas 15. lipnja na snazi.

Naime, produljeno je razdoblje važenja 1. A zone na gradskoj rivi (dio ulice Obala kralja Tomislava od trajektnog pristaništa do zgrade Gradske uprave) koja je na snazi od 15 lipnja do 15. rujna (svaki dan). Povlaštene parkirne karte na ovom potezu dosada se nisu mogle koristiti od 1. srpnja do 31. kolovoza. Također, uvedena je novina za 1. A crvenu zonu gdje je trajanje parkiranja ograničeno na maksimalno tri sata. Iako su korisnici već odavno upoznati da u 1. A zoni ne vrijedi povlaštena karta, napominjemo da je režim 1. A zone od danas na snazi te da je zona uredno označena obavijesnim znakovima sa početkom i prestankom važenja.

Uvedena je i nova zona pod nazivom 1. B zona koja obuhvaća dio parkirnih mjesta u Ulici Stjepana Radića. Razdoblje važenja 1. B zone je od 15.lipnja do 15. rujna, svakog dana u vremenu od 6,00 – 14, 00 sati. U 1. B zoni u navedenom razdoblju ne vrijedi povlaštena parkirna karta a maksimalno zadržavanje na tom dijelu parkinga je 30 min. Zona je također uredno označena obavijesnim znakovima sa početkom i prestankom važenja, napominju iz Pogona.

Budući da je proteklih dana zabilježen veći broj slučajeva nepropisnog zaustavljanja turističkih autobusa, apeliramo na vozače da koriste autobusna parkirališta kraj Srednje škole, u Ulici Petra Perice i Vukovarskoj ulici.

Cijene za autobuse su: dnevna parkirna karta – 130,00 eura, ukrcaj/iskrcaj 40,00 eura, tjedna karta – 200,00 eura i mjesečna karta – 530,00 eura.
izvor: Grad Makarska

- Oglas -