Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaMAKARSKAMAKARSKA Konstituiran Odbor za mlade, savjetodavno tijelo gradonačelnika koje će pratiti potrebe...

MAKARSKA Konstituiran Odbor za mlade, savjetodavno tijelo gradonačelnika koje će pratiti potrebe mladih

U gradskoj vijećnici danas je konstituiran Odbor za mlade, kojeg čine predsjednik dr. sc. Zoran Paunović te članovi Lana Staničić, Klara Andrijašević, Tihana Pašalić, Dino Čepo, Jure Rašić, Dora Puharić, Jakša Jurasović i Mirko Štrbac.

Odbor za mlade je savjetodavno tijelo gradonačelnika sa zadatkom praćenja potreba mladih, pripreme stručnih podloga i prijedloga akata te zauzimanja jasnih stavova pri donošenju svih odluka koje se tiču mladih – javljaju iz Grada Makarske.

– Ovo nije simbolična gesta, već iskren korak gradske vlasti prema uključivanju mladih u lokalnu politiku, a vi koji ste danas tu morate biti spona između Grada i svih mladih koji Makarsku doživljavaju svojim gradom, bez obzira jesu li trenutno tu ili ne. Grad koji ne sluša mlade i koji u njih ne ulaže nema budućnosti, rekao je danas na konstituirajućoj sjednici gradonačelnik Zoran Paunovic najavivši da će se sastanci odbora ubuduće održavati jednom mjesečno.

Predstavnici Makarske razvojne agencije MARA, ravnateljica Lidija Vukadin Vranješ i stručni suradnik Mladen Buvinić kroz prezentaciju ,,Mogućnosti za mlade u lokalnoj zajednici” upoznali su članove Odbora sa konkretnim radnjama koje moraju poduzeti kako bi njihov rad bio što učinkovitiji i prepoznatljiviji među populacijom mladih. Budući da se politike ne mogu provoditi bez konkretnog dokumenta, već na prvom sastanku dogovorena je izrada analize potreba koja će biti temelj za donošenje novog Lokalnog programa djelovanja za mlade. Odboru će na raspolaganju biti Makarska razvojna agencija MARA koja je sudjelovala i u izradi starog Lokalnog programa za mlade 2016-2020, kao i Odjel za javne potrebe i društvene djelatnosti Grada Makarske na čelu s privremenom pročelnicom Sandrom Vranješ, koordinatoricom za izradu certifikata ,,Grad za mlade”.

MD/foto Grad Makarska

- Oglas -