Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaMAKARSKA I OMIŠ Privedena trojica državljana BiH zbog provala u automobile

MAKARSKA I OMIŠ Privedena trojica državljana BiH zbog provala u automobile

Policijski službenici Policijske postaje Omiš u suradnji s policijskim službenicima PP Makarska i I. PP Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom 30-godišnjaka i 26-godišnjakom, svi državljani BiH, provedenim zbog sumnje da su tijekom srpnja i kolovoza 2019. i 2020. godine počinili ukupno 13 kaznenih djela teške krađe i krađe.

Osumnjičene su prethodno, 10. kolovoza zatekli policijski službenici prilikom provale u osobno vozilo na omiškom području nakon zaprimljene dojave građana, a provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su u navedenom periodu na omiškom području počinili šest provala i dvije krađe iz vozila, na području Makarske četiri provale u vozila, dok su na području Splita počinili jednu krađu iz vozila. Tom prilikom su otuđili novac i raznu tehniku ( prijenosna računala, foto aparate i dr.), a ukupno počinjena materijalna šteta se procjenjuje na oko 70 tisuća kuna. Kod njih je pronađen i oduzet provalnički alat kao i dio tuđenih predmeta.

Zbog sumnje da su počinili navedena kaznena djela protiv svih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, te su trojica od njih privedeni policijskom pritvorskom nadzorniku, dok je 26-godišnjak za sada nedostupan policiji – priopćila je PU Splitsko dalmatinska.
M.D.

- Oglas -