Četvrtak, 22 veljače, 2024
NaslovnicaAKTUALNOMAKARSKA OPET GRAD SLUČAJ Gradsku upravu istražuje USKOK, Paunović: "Dirnuli smo u...

MAKARSKA OPET GRAD SLUČAJ Gradsku upravu istražuje USKOK, Paunović: “Dirnuli smo u Županiju, osinje gnijezdo”

Gotovo svi nacionalni mediji danas su prenijeli vijest da USKOK istražuje makarsku gradsku upravu, a potvrdio je to i makarski gradonačelnik Zoran Paunović koji je kazao kako se bave s nekoliko slučajeva. Makarska je time, unatoč silnom trudu ove gradske uprave da se prikaže lijepa slika grada, ponovno predstavljena kao grad slučaj. Nakon što je vijest o istrazi USKOK-a u gradu kojim upravlja SDP-ov gradonačelnik protutnjala Hrvatskom, javio se i nacionalni HDZ.

U svojoj objavi navode kako bi SDP reagirao u ovakvom slučaju da se radi o bilo kojoj osobi povezanoj s HDZ-om ili iz udružene oporbe. – I na najmutniju indiciju o eventualnom kriminalu traže “hapšenja”, unaprijed donose presude o “višegodišnjoj robiji, odmah optužuju hrvatskog premijera, zahtijevaju sječu glava i izvanredne izbore. No kad se radi o Gradu Makarska u kojem je partija na vlasti – muk, piše, između ostaloga, HDZ.

Što točno istražuje USKOK u Makarskoj upitali smo gradonačelnika Paunovića.

– Policijski inspektori vrše izvide u gradskoj upravi po nalogu USKOK-a, a sve po anonimnim prijavama. Radi se o organizaciji WTA turnira, otkazima u gradskoj upravi, Turističkoj zajednici, nadstrešnici, popločavanju navodno ispred mojeg hostela, isplatama vezano za Lokale u kale…Sve je rađeno po slovu zakona i u potpunosti sam siguran u legalnost svega što smo radili, kazao je Paunović dodajući kako je pozvao službenike da prijave informacije o bilo kakvim nečasnim ili nezakonitim radnjama za vrijeme njegove ili prethodne vlasti.

Što se WTA turnira tiče, Paunović tvrdi kako se ne radi o nezakonitom trošenju novca jer je bilo sastavni dio proračuna te izglasano na Vijeću. Na naše pitanje je li trebao prethoditi natječaj kaže kako ne postoji takva obveza kada se radi o licenciranom organizatoru manifestacije koju ne može organizirati netko drugi.

Zanimalo nas je i što je s Turističkom zajednicom i od čega se sastoji prijava.

– Riječ je o određenim lažnim optužbama u kojima se, između ostalog, navodi kako sam zabranio bivšoj direktorici Hloverki Novak Srzić vršenje plaćanja te kako sam ju poslao na prisilni godišnji odmor. Naravno da to nije točno, kazao je Paunović.

Što se nadstrešnice tiče, tvrdi kako je tu sve bilo čisto te kako vjeruje kako će odgovornost u konačnici snositi bivši gradonačelnik Jure Brkan. – Nadstrešnica je rađena bez građevinske dozvole i ja sam to morao prijaviti policiji kad smo utvrdili da je nezakonito postavljena. Dostavio sam svu dokumentaciju i tu je, kao i u ostalim slučajevima, sve čisto što se tiče nas. Onaj tko će odgovarati bit će vjerojatno bivši gradonačelnik, komentirao je aktualni poteštat.

Tvrdi kako se nije popločavalo ispred njegovog hostela nego je, kako veli, riječ o javnoj površini i jednoj od dvije posljednje nepopločane ulice u staroj gradskoj jezgri. Svu dokumentaciju dostavili su, kako kaže, inspektorima.

– Ne mogu se oteti dojmu kako se radi o vrlo perfidnoj manipulaciji jer lokalni HDZ očito hvata panika. Smeta im što nitko prije nas nije imao hrabrosti ukloniti one barake s Peškere, riješiti problem betonizacije i apartmanizacije, a znam i što ih najviše “žulja”. To je činjenica da prozivamo Županiju za dugogodišnje zapostavljanje, i po pitanju srednjeg školstva, i zdravstva, i otpadom. Izgleda mi da smo dirnuli osinje gnijezdo, komentirao je Paunović.

Jure Brkan, bivši gradonačelnik i šef HDZ-a koji se posljednjih dana iznimno angažirao na društvenim mrežama, na Paunovićevu izjavu samo je kazao kako gradonačelnik – lupeta.

– On lupeta kao uvijek. Što se tiče navodnih prijava od strane HDZ-a, mi smo još 2022. godine najavili kazneni progon vezano za WTA turnir koji nije smio biti plaćen izravno nego putem natječaja, sukladno Vladinoj uredbi. To dakle nije tajna. A ovo ostalo doznao sam iz kuloara.

Pa nije li i Mjesni odbor Zelenka najavio prijavljivanje zbog nezakonitog trošenja novca?, komentirao je Brkan.

Na naše pitanje da komentira Paunovićevu tvrdnju kako je “rat” počeo nakon što se dirnula Županija odvratio je kako to nema smisla.

– USKOK je u zgradu Grada ušao u ponedjeljak, a on se sa Županijom obračunavao dva dana poslije, u srijedu, iako istina da nije prvi put da ih napada, za Dan grada je prijetio Biokovci, rekao je Brkan.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -