Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKŽivotLuce Batošić, mlada plesačica koja osvaja medalje: U budućnosti se vidim kao...

Luce Batošić, mlada plesačica koja osvaja medalje: U budućnosti se vidim kao trenerica plesa!

Već smo pisali da je ŠPK Briljantin u protekloj školskoj godini briljirao s uspjesima svojih malih i malo većih plesačica, ali i samom činjenicom da su djevojčice sudjelovale na čak devet natjecanja. Jedna od onih koji su jako brzo napredovale u svojoj dobnoj skupini, skočivši s kategorije D1 ubrzo već na D3, a potom i najvišu skupinu C, jest Luce Batošić.

Četrnaestogodišnja djevojčica iza sebe ima već 11 zlatnih medalja, 5 srebrnih i jednu broncu, no kazat će kako joj najviše znači i imponira 13. mjesto na državnom natjecanju. Obožava latin, no kako veli, radi predano i na standardu jer joj i to umijeće treba na natjecanju i na razvoju plesačkih vještina.

– Treniram ples još od prvog razreda, ali nijedne godine nije bilo ovako ozbiljno niti je bilo natjecanja kao ove. Ranije smo imali hiphop, a natjecanje bi bilo jednom godišnje, slično je bilo i s latinom. Ove godine je bilo sve drugačije i drago mi je da sam imala priliku ići na toliko natjecanja i da sam plešem pet plesova u svojoj C skupini, veli Luce.

Na pitanje što joj je draže, odvraća kako je ipak latin.

– Nekako je življi i dinamičniji, standard je malo ukočeniji. Ali u latinu imam veću konkurenciju pa je i teže ostvariti najviše rezultate, veli Luce.

Ne pleše samo u dvorani nego i – doma. – Moram i sama raditi, objašnjava mlada plesačica koja i na treninge nerijetko dođe ranije.

Pitamo ju, s obzirom da gaji toliku strast prema plesu, plešu li njezini vršnjaci.

– Pa da, ne plešu baš…Kad smo bili na ekskurziji, imali smo disko, i nije baš bilo plesa, pogotovo muški ne žele plesati, kaže nam Luce.

A što za tebe znači ples?

– Dok plešem osjećam se opušteno i slobodno, i baš uživam, kazuje ova odlikašica koja je, na pitanje kakva je u školi, odvratila kako “misli da je dobra”.

No ne da je dobra nego je odlikašica te nam otkriva kako će upisati opću gimnaziju. K tomu je i svestrana; crta, glumi, trči s prijateljicama…

S obzirom na očitu kreativnost, pitamo ju i što bi joj značilo nekakvo kreativno okupljalište djece i mladih, točnije, Kulturni centar.

– To bi stvarno bilo super, da se možemo družiti na jednom mjestu i da se povežu razne umjetnosti, veli Luce koja bi u budućnosti voljela raditi kao trenerica plesa. Ako ne, svakako će joj ples biti hobi i posebna ljubav.

Ivona Ćirak /foto privatni album

- Oglas -