Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKDogađanjaLOV NA MAKARSKO BLAGO Izložba učeničkih radova u Galeriji Antun Gojak

LOV NA MAKARSKO BLAGO Izložba učeničkih radova u Galeriji Antun Gojak

Suradnja učenika Osnovne škole dr. Franje Tuđmana Brela, Srednje strukovne škole, Makarska, Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića i Galerije Antun Gojak na projektu Gamifying heritage – “Lov na makarsko blago” rezultirala je mnoštvom originalnih likovnih radova na temu materijalne i nematerijalne baštine Makarske, a koji će biti izloženi u Gradskoj galeriji Antuna Gojaka na izložbi koja se otvara 17.svibnja.

Pod mentorstvom učiteljice Maje Brzice, te nastavnica Matee Maslać, Anite Zelić Tomaš, Anđeline Mršo i dr.sc. Valentine Lasić učenici su se na zabavan način upoznali s izvorima tradicijskih vrijednosti i lokalnog identiteta, pružili su svoja jedinstvena viđenja spomenika i kulture sjećanja, kreirali digitalne predloške te pitanja u formi kviza.

Projekt čiji je konačni proizvod online igra financiran je od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, TZ Brela, Općine Brela i Grada Makarske.

– Pozivamo vas da se pridružite otvorenju izložbe učeničkih radova u Galeriji Antun Gojak kako biste zajedno s nama istražili bogatu baštinu Makarske kroz oči mladih umjetnika. Vaša podrška ohrabrit će ih i motivirati da nastave čuvati našu vrijednu baštinu. Vidimo se na otvorenju 17.5. u 19 sati – poručuju organizatori.

- Oglas -