Ponedjeljak, 15 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTKICKBOXING Lorena Gazilj i David Jozipović najbolji na Croatia Open 2021.

KICKBOXING Lorena Gazilj i David Jozipović najbolji na Croatia Open 2021.

U subotu, 18.12.2021., u Kutini je održan međunarodni kickboxing turnir Croatia Open. Na turniru je nastupilo 240 boraca, iz 47 klubova te 4 države. Nastupivši sa 12 boraca u uzrastu djevojčica,mlađih kadeta, starijih kadeta i juniora, borci Mawashia kući su se vratili sa 7 zlatnih, 8 srebrenih i 4 brončane medalje.

U uzrastu djevojčica Lucija Kuran nastupila je u kategoriji do 32 kg te na svom prvom turniru osvaja brončanu medalju. U uzrastu mlađih kadetkinja nastupale su Sara Boban, Lucija Brbić i Cvita Crljen. U kategoriju do 42 kg Sara je nadmašila svoje protivnice i osvojila zlatna medalju, a u kategoriji do 47 kg gubi finalnu borbu te tako osvaja srebro. Zatim, Lucija Brbić u kategoriji do 37 kg dolazi do finala koje nažalost gubi i ostaje na srebrenoj medalji. Cvita Crljen nastupila je u kategoriji do 32 kg u PF-u gdje gubi svoju prvu borbu,a u disciplini LC-u osvaja zlatnu medalju.

U uzrastu starijih kadeta za Mawashi nastupili su Toni Ursić, Paulina Filipović, Matea Lozić i Gabrijel Dugonjić. Toni je odličnim borbama osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 47 kg, dok u kategoriji do 52 kg gubi u zadnjim sekundama i ostaje na brončanoj medalji. Paulina Filipović zaustavljena je u polufinalu u kategoriji +65 te tako osvaja brončanu medalju. Matea Lozić stiže u finale u kategoriji +65 koje nažalost gubi te ostaje na srebrenoj medalji. Matea je također nastupila u kategoriji -65 kg u kojoj je osvojila brončanu medalju.

Gabrijel Dugonjić je nastupio u KL i LC do 63 kg. U obe kategorije dobrim borbama dolazi do finala koje nažalost gubi i tako osvaja dva srebra. U uzrastu juniora nastupili su David Jozipović, Ivan Svaguša te Lorena Gazilj. David i Ivan su odličnim borbama izborili finala u tri zajedničke kategorije u kojima David nakraju bio bolji od svog klupskog kolege te tako odnio 3 zlatne medalje, dok se Ivan ovaj put morao zadovoljiti sa 3 srebra.

Lorena je nastupila u kategoriji +70 kg u kojoj dolazi do finala, te sjajnom borbom svladava aktualnu europsku prvakinju i osvajaju zlatnu medalju. Na kraju turnira Lorena i David proglašeni su najboljim juniorima te tako još jedan put pokazali kako su predstavnici Mawashia uvijek pri vrhu.
MD/ foto KBK Mawashi

- Oglas -