Nedjelja, 21 srpnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIHrvatskaLokaliziran šumski požar na Hvaru, u općini Sućuraj

Lokaliziran šumski požar na Hvaru, u općini Sućuraj

Šumski požar koji je sinoć buknuo na Hvaru u općini Sućuraj, lokaliziran je, a tijekom prijepodneva bi trebao biti ugašen, doznaje se u nedjelju u županijskom Vatrogasno-operativnon centru (ŽVOC) u Splitu.

Izgorjelo je oko pet hektara borove šume i niskog raslinja.

Vatra je izbila sinoć nešto prije 19 sati na pravcu mjesta Bogomolje-Bokosina glava. Na teren su izišle sve vatrogasne snage Operativne zone Hvar, DVD Sučuraj, Jelsa, Starigrad i Hvar, te vatrogasna dislokacija “Vukovar” iz unutrašnjosti koja je na otoku Hvaru.

“Ukupno je sudjelovalo 13 vozila i 37 vatrogasaca. U gašenju su sudjelovala i dva kanader Protupožarnih snaga Oružanih snaga RH. Opožarena površina je pet hektara borove šume i makije. Požar je lokaliziran u 23 sata. Tijekom noći na požarištu su aktivno dežurali pripadnici DVD-a Sućuraj s tri vozila i šest vatrogasaca, te DVD-a Starigrad s jednim vozilom i tri vatrogasca”, rekli su u županijskom Vatrogasno-operativnon centru Splitsko-dalmatinske županije.

Tijekom jučerašnjeg gašenja na lokaciji Bogomolje, dva protupožarna aviona Canadair CL-415 u nešto manje od četiri sata izbacile su oko 140 tona vode na požarište, priopćili su iz Ministarstva obrane RH.

Ovo je treće angažiranje zračnih protupožarnih snage u ovogodišnjoj protupožarnoj sezoni, koja je počela 15. lipnja.

Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme trajanja glavne Protupožarne sezone (15. lipnja – 30. rujna) ustrojila Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve sastavnice Hrvatske vojske.

Hina / foto Pixabay

- Oglas -