Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaMAKARSKALJETO JE U GRADU Novi koncept kulturnog programa: Više malih "evenata" i...

LJETO JE U GRADU Novi koncept kulturnog programa: Više malih “evenata” i više “outsourcanja”

Program Makarskog kulturnog ljeta još uvijek nije objavljen, iako je već 2.lipnja, no privremena pročelnica Sandra Vranješ kaže kako će već idućeg tjedna javnosti biti poznato što će se ove sezone zbivati u gradu. Otkrila nam je da će to biti jedan posve drugačiji koncept s odmakom od klasične organizacije pod palicom “kulturnog” odjela grada.

– Neće se ići na klasično kulturno ljeto nego se više vodimo konceptom “ljeto je u gradu”. Bit će dosta toga, ali ne isključivo u našoj organizaciji budući postoji interes od strane dosta agencija koje nude predstave, kino predstave, koncerte…, rekla nam je privremena pročelnica.

Dodat će kako ćemo, osim Teatra Uzmore, imati i Kino Mediteran, a ponude se još prikupljaju, odnosno ugovori još uvijek nisu sklopljeni sa svima.

Ideja je i da se kulturni život disperzira po gradu te da se vrati u kale, dok bi se nekakvi veći koncerti organizacijski prepustili Turističkoj zajednici. Ići će se, kako doznajemo, i na neka manja događanja koja bi privukla turiste i u druge dijelove grada.

– Ideja je u svakom slučaju da to budu koncerti koji reflektiraju život grada. Vjerujem da će publika biti jako zadovoljna, rekla je Sandra Vranješ.

Budući Turistička zajednica još uvijek nema direktora, nije poznato na koji se način raspolaže novcem za organizaciju kulturnih događanja. Ta je stavka teška pola milijuna kuna, no budući je za neka događanja WTA Cityja zadužen TZ, ne zna se ni koliko je utrošeno na WTA turnir niti koliko je novca ostalo za sezonu.

O tome je tek paušalno bilo riječi na sjednici Turističkog vijeća TZ-a grada Makarska.

S obzirom da je već početak lipnja, vrijeme u kojem bi program kulturnog ljeta obično već bio završen i prezentiran, bez sumnje se može zaključiti kako je dosta nejasnoća.

Neslužbeno doznajemo kako gradska vlast ne želi nikakve mega koncerte jer drže da to ne interesira turiste, a već je očito kako će se dosta toga outsourcati te kako će se događanja disperzirati po različitim lokacijama u gradu. Iznosi za kulturu su za ovo ljeto, inače, prilično izdašni.

Ivona Ćirak /foto M.D.

- Oglas -