Četvrtak, 25 srpnja, 2024
NaslovnicaAKTUALNOLidija Vukadin Vranješ objavila odlazak iz agencije MARA: Moj forte uvijek je...

Lidija Vukadin Vranješ objavila odlazak iz agencije MARA: Moj forte uvijek je bio doprinos gradu i građanima

Lidija Vukadin Vranješ, dugogodišnja ravnateljica razvoje agencije MARA i na neki način njezino zaštitno lice, danas je na društvenim mrežama objavila vijest o svojem odlasku iz ove gradske ustanove. Većinu sugrađana ova vijest nije iznenadila budući se u gradskim kuloarima već neko vrijeme govorilo o najavljenom otkazivanju ugovora, no ova je odluka sada konačno formalizirana prihvaćanjem Upravnog vijeća razvojne ustanove, te razrješenje stupa na snagu 23. kolovoza.

Na mjesto vršitelja dužnosti imenovan je Lidijin kolega Mladen Buvinić uz kojeg ostaje Tanja Visković, dok je Ela Danese u ulozi pripravnice do zapošljavanja. Valja podsjetiti da je iz MARA-e otišao i Ivan Andrijašević. Kad će se raspisati natječaj, bit će vremena i pitati i pisati, a do tada ćemo prenijeti priopćenje ravnateljice Vukadin Vranješ koja kaže kako je do odluke došla nakon dugog promišljanja i analiziranja, a odluci su, kako veli, prethodili i na nju su utjecali brojni čimbenici na koje osobno nije mogla utjecati.

– Na koncu, ovoj odluci ipak su presudili novi izazovi u privatnim, ali i profesionalnim sferama mog života kojima se želim u potpunosti posvetiti. Ove promjene zahtijevaju moju punu pažnju i energiju, te sam uvjerena da je sada pravi trenutak za ovaj korak. Stoga smatram kako je ova odluka ujedno i najbolje rješenje za budućnost razvojne agencije.Tijekom proteklih sedam godina, u MARA-i sam ostvarila svoj maksimum, a uz vašu podršku i suradnju, ostvarili smo brojne projekte koji su doprinijeli razvoju naše zajednice i poboljšanju kvalitete života svih nas.

Svoj rad sam uvijek temeljila na vrijednostima rada za opće dobro, povjerenju i timskom duhu, stavljajući ove vrijednosti na prvo mjesto. Moj forte oduvijek je bio osjećaj da pridonesem gradu i građanima, te sam ponosna što sam imala priliku raditi to što radim. Te vrijednosti prenijela sam i na svoj tim, čije su predanost i profesionalnost bili ključni za uspjeh naših projekata i inicijativa.

Vrata agencije uvijek su bila otvorena svima, a u fokusu je uvijek bio interes korisnika. Zahvaljujući ovoj otvorenosti i usmjerenosti na korisnike, zajedno smo uspjeli realizirati mnoge projekte koji su donijeli konkretne rezultate i napredak. Ponosna sam na sve što smo zajedno postigli i vjerujem da ćete nastaviti s jednakom posvećenošću raditi na budućim projektima.

S obzirom na jake temelje razvojne agencije u kojoj je uvijek na prvom mjestu bila isključivo struka, MARA je postala nositelj određene ideje, točka suradnje javnog, gospodarskog i civilnog sektora, centar znanja i kompetencija, stoga sam uvjerenja da MARA-u čeka svijetla budućnost i da će nastaviti dalje rasti i ostvarivati svoje ciljeve, napisala je Lidija Vukadin Vranješ uputivši sve koji trebaju usluge agencije na kolegu Mladena Buvinića, te poželjevši svima puno uspjeha u daljnjem radu i osobnom životu.

Od Lidije su se danas oprostili i prijatelji iz Udruge Sunce, jedni od brojnih korisnika usluga agencije MARA, na čija su vrata zbilja svi uvijek mogli pokucati te dobiti podršku, pomoć i vođenje, a za nadati se da će se ova važna gradska ustanova kroz dogledno vrijeme ekipirati kako zaslužuje. Oprostili su se od Lidije s pjesmom, harmonikom i transparentom  “Odmori se, zaslužila si, Lidija. Pa nam se opet vrati!”.

Na odlazak Lidije Vukadin Vranješ osvrnuo se na Facebooku i sam gradonačelnik Zoran Paunović koji navodi kako razumije osobne razloge gospođe Vukadin Vranješ. Razloge koji su prethodili odluci, a koje je navela dugogodišnja ravnateljica ustanove, nije komentirao, no ustvrdio je kako mu je žao što više neće biti na čelu agencije koju je vodila od njena osnutka.

– Lidija je operativno postavila agenciju i predvodila brojne važne projekte, od energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban i podtribinskog prostora Gradskog sportskog centra, do infrastrukturnih projekta kao što je Revitalizacija kulturno-povijesne baštine zaseoka Kotišina, te iznimno važnih projekata vezanih za povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika i djece s teškoćama u razvoju kao što su ,,S osmijehom u školu – asistenti nastavi makarskih školaraca” i ,,Sportski INpuls”. Dodana vrijednost koju je MARA stvorila u proteklih 7 godina je i besplatna edukacija građana, udruga i poduzetnika koji su se po prvi put susreli s EU fondovima, naveo je Paunović.

Unatoč činjenici da Makarska spada u visokorazvijene sredine po indeksu razvijenosti, te vrlo često nije imala šanse u pojedinim natječajima, a mimoišla ju je i karta urbanih aglomeracija, MARA na čelu s Lidijom je dobro pratila i pripremala projekte, o čemu svjedoče svi oni realizirani. No kako to biva kad netko na takvu funkciju dođe kao nestranačka osoba, nerijetko su se uspjesi pripisivali političkim opcijama kako im je to u određenom trenutku odgovaralo, počesto prešućujući tko je odradio sav posao. Iako, ironično, baš ova funkcija lako je mjerljiva novcima koje je agencija uspjela povući iz fondova i na taj način osloboditi gradski proračun.

Ivona Ćirak /foto: privatni album

- Oglas -