Utorak, 27 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKupuje li velika Mepas grupa hotel Park? Jabuka: Ništa još nije realizirano,...

Kupuje li velika Mepas grupa hotel Park? Jabuka: Ništa još nije realizirano, pustite makarske priče

Dobiva li makarski hotel Park novog vlasnika ili točnije, prodaje li zaista Tonči Kurilj Jabuka hotel poduzetniku Ivanu Grbešiću iz Mepas grupe? Informacije o aktualnim pregovorima u kuloarima kruže već par tjedana, no očito je da je proces i dalje u tijeku te da transakcija nije finalizirana. Vlasnik Parka Tonči Kurilj Jabuka prodaju hotelskog objekta je demantirao s riječima kako još uvijek ništa nije realizirano.

– Istina je, ima interesanata, ali ništa još nije prodano, djelomično nam je kuloarske priče potvrdio Kurilj.

Na pitanje otkud intenziviranje tih priča i spominjanje konkretnih imena, Jabuka je odvratio samo: Makarska, vi znate što je Makarska. Uvijek ljudi vode tuđe poslove.

Pitali smo i znači li to da u novu sezonu ulaze s istom vlasničkom i upravljačkom strukturom na što je odgovorio potvrdno.

Ivan Grbešić je, inače, član Nadzornih odbora Saponije, Kandita, Koestlina i Brodomerkura te ima svoju tvrtku Lana i Petra osnovanu u travnju 2021.godine. Saponia je po prihodima najveća tvrtka u Mepas grupi (u sastavu grupe su Saponia, Kandit, Koestlin i Brodomerkur, op.a.) ostvarivši lani 673 milijuna prihoda. Na funkciji člana Nadzornog odbora osječke Saponije naslijedio je 2022.godine preminulog oca Mirka Grbešića.

Sve četiri hrvatske tvrtke, članice Mepas grupe, 2021.godine su, prema pisanju portala Lider, ostvarile 1,3 milijarde kuna prihoda te imale više od 1520 zaposlenih.

Ivona Ćirak

 

- Oglas -