Utorak, 5 prosinca, 2023
NaslovnicaMOZAIKGastroKUHANJE JE ĐIR!: ŠKMER u srpnju organizira besplatne kuharske radionice za mlade

KUHANJE JE ĐIR!: ŠKMER u srpnju organizira besplatne kuharske radionice za mlade

Udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) poziva mlade od 15 do 18 godina da se uključe na jednu od dvije kuharske radionice „Kuhanje je đir!“ koje će se održati 14. i 15.srpnja 2020. godine (10.00 – 14.00 sati) u ŠKMER Akademiji u Jobovoj 2 na splitskom Spinutu. Vode ih profesionalni kuhari udruge, a cilj je poučiti polaznike srednjoškolske dobi  da samostalno pripremaju kompletne obroke, pravilnim tehnikama, odabiru, kombiniranju i termičkoj obradi namirnica kako bi zadržale nutricionističke vrijednosti. Polaznike će se u sklopu radionica ponajprije upoznati s karakteristikama dalmatinskih namirnica i začinima koji će koristiti tijekom kuhanja, a po završetku slijedi zajedničko postavljanje stola s voditeljima, posluživanje i konzumacija pripremljenih delicija. Na osnovu prijašnjih iskustava pokazalo se kod mladih tijekom ovakvih radionica, na tragu nekadašnjeg školskog predmeta domaćinstvo, potiču razvoj praktičnih vještina nužnih u svakodnevnom životu, kao što su brzina, spretnost, preciznost, kreativnost i snalažljivost.

– Projekt “Kuhanje je đir!” je podržan od strane Splitsko-dalmatinske županije, a jedna od najvažnijih karakteristika mu je da mlade motivira na uvođenje prehrambenih navika utemeljenih na odrednicama stručnjaka. Između ostalog, projekt doprinosi promicanju i održavanju poželjne tjelesne težine, te potiče razvoj svijesti o važnosti odabira i pravilnog tretiranja namirnica u svrhu očuvanju zdravlja” – istaknula je Alma Harašić Bremec, voditeljica ŠKMER Akademije i inicijatorica projekta.

„Kuhanje je đir!“ posebice je zanimljiv za srednjoškolce koji kane svoje obrazovanje nastaviti daleko od svog doma. Kroz ovaj projekt ŠKMER-ovci žele ih naučiti pripremi jednostavnih i zdravih jela kao alternativu nekvalitetnoj i nezdravoj “brzoj hrani”.

Radionice su besplatne, a prijaviti se možete za jedan od dva željena termina. Broj mjesta je ograničen. Ako prijavljena osoba izostane, teretit će se za trošak radionice.
Informacije se mogu dobiti na broju: +385 99 319 89 61, a prijave se zaprimaju na e-mailu: info@skmer.hr.
U podacima za prijavu nužno je navesti:
– ime i prezime
– adresu
– e-mail
– kontakt broj
– OIB

- Oglas -