Subota, 20 srpnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKristjan Staničić: "Zaostajemo za 2019.godinom na skandinavskim tržištima, avio povezanost nije dobra,...

Kristjan Staničić: “Zaostajemo za 2019.godinom na skandinavskim tržištima, avio povezanost nije dobra, na promociji treba raditi”

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, jučer je, nakon koordinacijskog sastanka HTZ-a s predstavnicima turističkih zajednica s područja Splitsko-dalmatinske županije, u izjavi za medije kazao kako je sezona za sada dobra te kako su najave za posezonu također ohrabrujuće.

– Izabrali smo Makarsku da se uvjerimo u neke nove smještajne kapacitete u Makarskoj, jedan hotel s 5 zvjezdica, te drugi s 3 zvjezdice, objasnio je razlog održavanju sastanka u Aminess Khalani Beach hotelu u Makarskoj te dodao kako je bilo govora i o oglašavanju projekata te nekim budućim aktivnostima vezano za izradu novog strateškog marketinškog plana.

Istaknuo je kako su se vratila tržišta poput Velike Britanije što je rezultat uvođenja letova, te dodao kako će razvijati oglašavanje na tim tržištima.

Na upit novinara gdje su nedostaci po pitanju avio-povezanosti kazao je da je zrakoplovna povezanost sa skandinavskim zemljama manjkava te da se tu zaostaje za 2019.godinom.

– U sljedećim godinama ćemo trebati aktivnije raditi na promociji na tim tržištima. No ovakve su brojke i trenutna refleksija stanja u avio-prometu, mnoge zrakoplovne kompanije imaju problema s logistikom i to se sve odražava na važne zračne luke. I to je jedan od razloga zašto se s nekih tržišta ne možemo mjeriti s 2019.godinom, kazao je Staničić.

Na novinarski upit općenito je govorio o Makarskom primorju kazavši kako raste kvaliteta smještaja kroz nove smještajne kapacitete te privatni smještaj. – Događanja su se vratila, ima puno sadržaja, i glavna je poruka da se turizam vraća u normalu, komentirao je.

Novinari su pitali i kako pomiriti masovne brojke s kojima se svi hvale s tendencijom odmicanja od masovnog turizma što akcentira aktualna makarska vlast. Odvratio je kako brojke treba promatrati kroz kontekst trendova cijele godine. – Treba izvlačiti zaključke gdje gosti najviše odsjedaju, koja su tržišta, i na tome graditi i promišljati buduće promotivne aktivnosti. Kolege već rade na održivosti budućeg turizma na ovom području, poručio je Staničić.

Glede masovnih brojki ponovio je turističku mantru kako bi te brojke trebalo disperzirati te naglasio kako je tu iznimno važna sinergija javnog i privatnog sektora te nove turističke atrakcije i investicije.

Ivona Ćirak /foto I.Ć.

- Oglas -