Četvrtak, 29 veljače, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKOŠARKAŠI AMFORE NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA "Ili ćemo u 1.ligi ostati, ili...

KOŠARKAŠI AMFORE NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA “Ili ćemo u 1.ligi ostati, ili ćemo se raspasti. Trećeg puta nema, zato nam je pomoć Grada životno važna”

Košarkaši Amfore postigli su u netom završenoj sezoni uistinu senzacionalan uspjeh plasmanom u 1. ligu, a danas im je na sjajnoj sezoni čestitao i gradonačelnik Zoran Paunović koji je delegaciju makarskog košarkaškog kluba primio u prostoru gradske vijećnice. Predsjednik Tino Šimić, trener Nenad Videka, kao i kapetan ekipe Željko Jović te Amforina legenda Siniša Alemani istaknuli su osnovnu, zajedničku poruku: da Amfora treba, i očekuje, pomoć Grada u sezoni koja bi se mogla ispostaviti sudbinskom za klub, kako je kazao trener Videka.

– Htio bih biti iskreno realan. Prvo, najviše hvala igračima koji su sve ovo postigli, zatim hvala klupskoj upravi koja je omogućila da imamo ovu ekipu. No stvari u sportu nisu tako jednostavne. Kada se dogodi uspjeh poput ovog, da se klub popne za jednu stepenicu, svi su pomalo euforični ali ja se već tresem od nervoze.Jer, treba složiti ekipu, a 30 kola koliko nas čeka u novoj sezoni je jako mnogo utakmica.

Treba zadržati i nivo treninga,treba se pojačati s još nešto igrača sa strane i sve to pokušavam složiti najprije u glavi a potom i realizirati. Ono što je možda najvažnije je da smo sada došli do situacije hoćemo li participirati u višoj ligi duže vremena ili ćemo se potpuno raspasti, jer nažalost trećeg puta nema. I tu bez vaše pomoći ne možemo dalje, to nije stvar samo Makarske i Amfore, već svakog drugog grada i košarkaškog kluba.Zato vas otvoreno molim za pomoć u tom segmentu – dodao je Nenad Videka.

Na samom kraju današnjeg druženja razmijenjeni su i pokloni – za Amforaše reljef grada, dok je u ime kluba Siniša Alemani uručio Paunoviću, koji je i sam dijete Amfore, komplet dresova za uspomenu.
O.Franić / foto O.F.

- Oglas -