Utorak, 28 studenoga, 2023
NaslovnicaSPORTKORONAVIRUSU USPRKOS – Zmaj organizira 11. „Makarska kup-2020.“

KORONAVIRUSU USPRKOS – Zmaj organizira 11. „Makarska kup-2020.“

Kako su sva sportska natjecanja u mirovanju, a većina turnira odgođena ili otkazana, došli smo na ideju “odigravanja” našeg turnira u virtualnom obliku.

HRNK Zmaj najavljuje da će se  VIRTUALNI 11. Međunarodni nogometni turnir „Makarska Kup 2020.“ održati u najavljenom terminu od 23. do 26. travnja 2020.

- Oglas -

Na turniru sudjeluju svi klubovi koji su sudjelovali na turnirima od 2016. do danas, a radi se o 104 kluba iz 11 zemalja (Rumunjska, Makedonija, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Kosovo, Italija, Češka, Švedska i Hrvatska).

Biti će odigrano 116 utakmica kombinirano kup i liga sistemom.

Turnir se igra virtualno….za sve ekipe su u kompjuter ubačeni logaritmi s parametrima vezanim za dosadašnje turnire, ugled i snagu kluba, redovitost dolazaka, ponašanje službenih osoba i igrača, te se dolazi do virtualnih rezultata.

Utakmice nominalno traju 2×30 minuta, a rezultati se objavljuju na FB stranici kluba u intervalima od “10 minuta”, dakle 3 puta po svakom poluvremenu, da bi se postigla i određena dramaturgija i neizvjesnost.

Radi se o pionirskom i nikad do sada zabilježenom turniru. Sudjelovanjem ova 104 kluba i tagiranjem njihovih FB stranica o turniru će u trenutku biti upoznato preko 2 milijuna i 200 tisuća korisnika te društvene mreže.

S obzirom da se radi o prvom ovakvom natjecanju i nas zanima kako će to na kraju sve izgledati i kakve će reakcije izazvati, ali očekujemo veliki interes i pozornost, pogotovo onih ekipa koje prođu u završnicu turnira. Za 4 najbolje ekipe predviđamo i nagrade.

D.A. / Foto: D.Antonini

- Oglas -