Petak, 1 prosinca, 2023
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaKONTROLA PROVEDBE MJERA Policijske kontrole usporavaju promet, zaustavlja se gotovo svako...

KONTROLA PROVEDBE MJERA Policijske kontrole usporavaju promet, zaustavlja se gotovo svako vozilo

Od sinoć je policija počela provoditi odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta – na cestama su postavljenui punktovi zbog čega dolazi do gužvi u prometu, pa iz policije građane mole za strpljenje.

​Policija je na sve prilaze Splitu postavila punktove, zaustavlja se doslovno svako vozilo, a primjerice samo od Trogira​​​ do Splita postoje tri punkta na kojima se zaustavljaju vozila​.

Odluku je jučer donio Nacionalni Stožer civilne zaštite, a policija građane podsjeća da je mjera donesena radi smanjenja mogućnosti širenja bolesti te apeliraju da je se svi dosljedno pridržavaju.

Odluka je donesena kako bi se dnevne migracije svele na najmanju mjeru i time utjecalo na smanjenje mogućnosti širenja zaraze, uz stvaranje mogućnosti da sve službe i djelatnosti nužne za pravilno i normalno funkcioniranje života nastave svoj rad.

Kao i u području oko Splita, policija nadgleda i punktove na Makarskoj rivijeri, kontroliraju se pravci prema Splitu, Vrgorcu i Dubrovniku – doznajemo iz Stožera civilne zaštite grada Makarske.

14 osoba prekršilo mjeru samoizolacije

​”​Kako bi svi zajedno spriječili širenje bolesti, dnevne migracije se moraju svesti na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje odluke, radi čega je odgovornost na građanima da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela.​ ​Policijski službenici ​su na prilaznim pravcima gradova ​gdje ​nadzir​u provođenje odluke radi čega postoji mogućnost već​ih kolona i zastoja, a prednost prolaza ​će ​imati samo vozila žurnih službi.​ Molimo pratite upute, savjete i zapovijedi policijskih službenika na terenu​”, poručila je glasnogovornica splitske policije Antonela Lolić.

Osim​ nadzora provedbe odluka stožera policija ima pune ruke posla jer uz svakodnevne zadaće kontroliraju i sve prekršitelje samoizolacije i karantene, pa su tako u protekla 24 sata, do sinoć u 22 sata, imali 14 osoba koji su kršili mjeru samoizolacije za područje cijele policijske uprave.

Hina/ O.F. / ilustracija Pixabay

- Oglas -