Subota, 20 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKNJIGA DJEČJEG VRTIĆA BIOKOVSKO ZVONCE 'Naše priče' ispisale bake, tete i...

KNJIGA DJEČJEG VRTIĆA BIOKOVSKO ZVONCE ‘Naše priče’ ispisale bake, tete i roditelji

U sklopu nedavnog otvorenja Dana vrtića ‘Biokovsko zvonce’ predstavljena je knjiga ‘Naše priče’ koju su zajedničkim snagama stvorili djeca, članovi njihovih obitelji i odgajateljice.

Cijela priča počela je sasvim slučajno, prije gotovo dvije godine, kad je malena djevojčica nacrtala prizore iz priče koju joj je ispričala njezina teta.Shvativši kako djeca vole slušati priče koje im pričaju njihovi najmiliji, odgajateljice dječjeg vrtića ‘Biokovsko zvonce’ – Jelena Erceg, Fani Vranješ, Petra Šimić i Nada Markić pozvale su roditelje da se priključe u projekt pisanja priča, pjesama, bajki i pripovijetki s okusom minulih vremena. Rezultat njihovog zajedničkog rada jest knjiga ‘Naše priče’ koja je na samom predstavljanju oduševila sve prisutne..

– Vjerujem kako je vrtić s ovom knjigom dao veliki doprinos našoj nematerijalnoj kulturnoj baštini. ‘Naše priče’ satkane su od priča, dječjih pjesmica, pripovijetki i bajki koje su ilustrirala djeca. Posebnu čar svemu daje činjenica da autori sadržaja nisu ljudi od pera u svakodnevnom životu iako mogu reći kako bajke u knjizi mogu stati rame uz rame bajkama koje se nude kao obavezno dječje štivo – ponosna je Jelena Erceg, koja se nije propustila zahvaliti umirovljenoj odgajateljici Slavenki Urlić, od koje je priča o promicanju kulturne baštine i kroz vrtićke projekte zapravo i krenula.

Svi oni koji svoj primjerak knjige nisu uspjeli nabaviti na svečanoj promociji, mogu to učiniti na završnim svečanostima vrtića u danima koji slijede. Nakon toga knjiga će se, po cijeni od 100 kuna, moći kupiti u vrtićima ‘Ciciban’ i ‘Maslačak’ kao i na svim javnim događanjima vezanim za promicanje kulturne baštine.
R.I.

- Oglas -