Srijeda, 17 travnja, 2024
NaslovnicaVIJESTIDalmacijaKlinička bolnica u Mostaru još jedan kat pretvara u Covid bolnicu

Klinička bolnica u Mostaru još jedan kat pretvara u Covid bolnicu

 Sveučilišna klinička bolnica (SKB) u Mostaru odlučila je u utorak čitav jedan kat ovoga centra pretvoriti u Covid bolnicu s obzirom da je Infektivni odjel već popunjen zbog rasta broja osoba zaraženih koronavirusom u regiji Hercegovine.”Počelo je pražnjenje petog kata SKB-a Mostar s 80 kreveta. Mi sad imamo više od 60 hospitaliziranih”, rekao je u utorak ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić.

U posljednja 24 sata na području Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru testiranjem je utvrđeno kako je 130 novozaraženih na virus SARS-CoV-2. Najviše ih je iz Mostara, 86 novozaraženih.

U Klinici za infektivne bolesti SKB-a Mostar na bolničkom liječenju trenutačno je 66 oboljelih od Covid-19, od kojih je 13 na potpori kisikom. Tijekom posljednja 24 sata hospitalizirano je 14, a otpuštena su 4 pacijenata.

Ravnatelj Kvesić pozvao je građane da se pridržavaju mjera upozoravajući na to kako veliki broj zaraženih upravo dolazi zbog zabava i rada ugostiteljskih objekata do ranih jutarnjih sati.

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno rekordnih više od tisuću i pol novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 21 zaražena osoba umrla je u protekla 24 sata, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo.

Prema zbirnim podacima ukupno je 1555 novozaraženih, što je apsolutni rekord u jednom danu u toj zemlji od izbijanja epidemije u ožujku, a rekordan je i broj umrlih tijekom 24 sata.

Od ponedjeljka su testirana 3137 uzorka, a zaraza je potvrđena kod 909 osoba iz Federacije BiH te kod 625 iz Republike Srpske. Još 21 zaražena osoba je s područja distrikta Brčko.

Hina / foto Pixabay

 

- Oglas -