Petak, 19 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTKLARA ANDRIJAŠEVIĆ PRIPREMA SE ZA EUROPSKO PRVENSTVO 'Do sredine srpnja mi slijedi...

KLARA ANDRIJAŠEVIĆ PRIPREMA SE ZA EUROPSKO PRVENSTVO ‘Do sredine srpnja mi slijedi show program’

Karijera naše najbolje atletičarke, mlade Klare Andrijašević iz AK Sveti Marko već dugo vremena ide strelovitom uzlaznom putanjom – višestruka je prvakinja Hrvatske praktički u svim kategorijama, državna rekorderka, prvakinja Balkana te dvije godine za redom naj-sportašica grada Makarske prema izboru Zajednice športskih udruga. Uz to, sve navedeno zapravo je samo skraćena verzija postignuća Klare Andrijašević u proteklih nekoliko godina, jer nismo sigurni da bi i ona sama uspjela sve nabrojiti od puta, a da ne zaboravi barem jedan-dva značajnija rezultata.

Na nedavno održanom Svjetskom školskom prvenstvu u atletici u Splitu Klara je tako, unatoč problemima s ozljedom, osvojila drugo mjesto i jako pridonijela da se reprezentacija Hrvatske na tom natjecanju, između 32 zemlje i oko 1.000 mladih atletičara, plasira na visoko 6. mjesto. – Iskreno nisam očekivala nikakav poseban rezultat jer, bez obzira na uzrast, u pitanju je bilo natjecanje na svjetskoj razini. Međutim, ispalo je dobro i zadovoljna sam kako sam se prezentirala u Splitu – skromno će Klara, koju smo zajedno s trenerom Stjepkom Vodanovićem pronašli ( a gdje drugdje ) na atletskoj stazi Gradskog sportskog centra.

– Početak sezone su, nažalost, obilježili neki problemi s ozljedama i zbog toga dvoranski dio natjecanja nije bio baš bajan, iako je osvojila srebra u juniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji. Ipak, u Splitu je bila prva utrka sezone na otvorenom i na kraju smo prošli dosta bolje od predviđanja. Vjerujem da bi Klara sigurno osvojila zlato da je prije toga već imala pokoju utrku, no ovo joj je bila prva nakon gotovo osam mjeseci – govori nam Klarin trener.Kako su nam istaknuli, fokus im je na pripremama za nadolazeće juniorsko Europsko prvenstvo u Švedskoj sredinom srpnja (18.-21. srpnja). – Do tada nam slijedi pravi show program, jer uskoro će nastupiti na državnim prvenstvima, obići ćemo seniorske mitinge po Italiji, Sloveniji, tu je i Balkansko prvenstvo, ukratko težak raspored ali vjerujem da će Klara biti spremna za nove uspjehe – najavit će Stjepko Vodanović.
O.F.

 

- Oglas -