Subota, 2 prosinca, 2023
NaslovnicaSPORTKIKS NOVOG VREMENA APFEL Oslabljena Uspinjača Gimka iznenadila remijem u Makarskoj

KIKS NOVOG VREMENA APFEL Oslabljena Uspinjača Gimka iznenadila remijem u Makarskoj

Uspinjača Gimka je u Makarsku došla u oslabljenom izdanju. Momčad Koraba Morine nastupila je bez kartoniranih Koturovića i Postružina, a dobru je priliku imala u 11.minuti kada Gudasić izlazi sam pred Hercega, no vratar domaćih brani njegov udarac. Vrlo brzo uzvratili su Makarani preko Kazazića koji puca za malo pored gola. U 12.minuti Bajrušović je iz auta s desne strane ubacio na 5-6 metara, gdje Osredkar zabija za 1-0. U 14.minuti Babić se našao u vrlo dobroj prilici, no sa 7 metara puca pored gola. Nedugo zatim Matković je na suprotnoj strani iznudio prekršaj na 11 metara, te je vrlo dobro pucao iz slobodnog udarca, no Herceg još jednom brani. Nedugo zatim lopta iz kornera dolazi do Rodriguesa koji iz voleja puca tik uz vratnicu. U istoj minuti gostima se pružila prilika iz indirekta zbog nedozvoljenog vraćanja lopte vrataru, lopta dolazi do Rodriguesa koji još jednom puca za malo pored gola. Razdoblje vrlo dobre igre gosti su okrunili izjednačujućim golom u 17.minuti, kada Matković nakon lijepe kombinacije s Matajom zabija za 1-1. Mogli su vrlo brzo domaći uzvratiti, no Musinov u situaciji 1 na 1 ne uspijeva savladati Piplicu. Do kraja poluvremena su gosti dvaput zaprijetili preko Mataje, no u oba navrata Herceg brani njegove udarce.

U nastavku su prvi zaprijetili Makarani. Igrala se 22.minuta kada Fideršek u padu puca s vrha kaznenog prostora, no lopta prolazi pored gola. U 25.minuti Osredkar je u kontri zaprijetio s desne strane, no njegov udarac Piplica brani nogom. novu prijetnju domaćih bilježimo u 28.minuti kada se u kontri 2 na 1 Osredkar odlučuje sve riješiti sam, no i ovoga puta Piplica brani njegov udarac. Razdoblje dominacije Makarani su ubrzo okrunili zgoditkom kada Horvath s 10 metara s lijeve strane pogađa suprotni kut vratara Piplice za 2-1. U 31.minuti gosti gosti dolaze do izjednačenja kada Matković u kontri dodaje lijevo za Gudasića koji sa 7 metara zabija za 2-2. Makarani do nove prednosti dolaze u 34.minuti kada Fideršek s desne strane ulazi u sredinu, te s vrha kaznenog prostora zabija za 3-2. Nedugo zatim u sličnoj je prilici s lijeve strane bio Osredkar, no puca točno u vratara Piplicu. Nakon toga Lucas gubi loptu kao poslijednji igrač, a Mataja to koristi i zabija kroz noge vratara Hercega za novo izjednačenje, 3-3. U 35.minuti mogli su gosti doći do potpunog preokreta, no Mataja sa 7 metara iz sjajne prilike puca ravno u Hercega. U 38.minuti i Makarani su propustili veliku priliku kada Kazazić neometan sa 5 metara puca preko gola. Novo Vrijeme Apfel tada preuzima potpuni rizik i prelazi na igru s golmanom-igračem. Osredkar je već u prvom napadu ozbiljno zaprijetio, no Piplica sjajno brani loptu na putu prema gornjem lijevom kutu. Nedugo zatim Fideršek gubi loptu, a Mataja zabija u nebranjen gol za prvu prednost gostiju, 3-4. Makarani su vrlo brzo uzvratili lijepo odigranom kombinacijom koju je golom za 4-4 okrunio Fideršek. Do kraja nije bilo dovoljno vremena da bi se rezultat promijenio. Ostalo je 4-4, podjela bodova kojom zasigurno zadovoljniji mogu biti gosti koji su u Makarsku došli bez dva stožerna igrača, te su na koncu ugodno iznenadili osvojivši itekako vrijedan bod.
Autor: Crofutsal  ilustracija: arhiva MP

NOVO VRIJEME APFEL – USPINJAČA GIMKA 4-4 (1-1)

NOVO VRIJEME APFEL – USPINJAČA GIMKA 4-4 (1-1)
Prvi sudac: Marijan Šimatović
Drugi sudac: Mario Lulić
Treći sudac: Josip Knezović
Četvrti sudac: Miloslav Šimac
Delegat: Antonijo Pejić
NOVO VRIJEME APFEL: Filip Bašković, Mate Vuković, Anderson Alves Carniero Da Silva, Lucas Vinicius De Santana Brito, Nikola Pašalić, Igor Osredkar, Ante Sokol, Duje Bajrušović, Vedran Kazazić, Marin Musinov, Matej Fideršek, Sven Anton Horvath, Saša Babić, Jakša Herceg, trener: Teo Strunje
USPINJAČA GIMKA: Ante Piplica, Nikola Gudasić, Matija Uremović, Franjo Matković, David Mataja, Lovro Cigler, Lucas Otanha Rodrigues, Božidar Jelovčić, Marko Vuković, trener: Korab Morina
STRIJELCI: 1-0 Osredkar (12′), 1-1 Matković (17′), 2-1 Horvath (28′), 2-2 Gudasić (31′), 3-2 Fideršek (34′), 3-3 Mataja (34′), 3-4 Mataja (39′), 4-4 Fideršek (40′)
AKUMULIRANI PREKRŠAJI: Novo Vrijeme Apfel 6 (3+3); Uspinjača Gimka 8 (3+5)
ŽUTI KARTONI: Mataja (16′), Cigler (34′) – USPINJAČA GIMKA
IGRAČ UTAKMICE: David Mataja (USPINJAČA GIMKA)

- Oglas -