Subota, 13 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTKICKBOXING Sara Boban osvajačica Svjetskog kupa u Italiji

KICKBOXING Sara Boban osvajačica Svjetskog kupa u Italiji

Nakon Makarska Summer Cupa nastavljaju se natjecanja u kickboxingu na kojima tradicionalno i uspješno sudjeluju i makarski borci. Tako je kickboxing klub Mawashi nastupio na renomiranom turniru u Italiji, na Svjetskom kupu pod Rimini World Cup BestFighter koji je okupio 2760 boraca iz 42 države u lovu na jednu od najprestižnijih titula u kickboxing svijetu.

Sara Boban je postala osvajačicom pokala s tri izvrsne pobjede u kategoriji djevojčice do -33kg. Toni Ursić je nastupio u kategoriji mlađih kadeta – 37kg u kojoj je prvu borbu uvjerljivo pobijedio, zatim drugu izgubio i u kategoriji mlađih kadeta – 42kg gdje je u prvom kolu ispao iz borbe za medalju. Thomas Matijas Matić je nastupio u kategoriji seniora – 74kg u kojoj prvo kolo prolazi automatom 10 razlike dok u drugom kolu gubi i kategoriji seniora – 79kg gdje glatko prolazi prva dva kola i nažalost gubi borončano odličje u trećem kolu.

– Treba naglasiti da ovaj turnir A klase okuplja najbolje borce iz cijeloga svijeta, tako da samo sudjelovanje na turniru predstavlja veliku čast u svijetu kickboxinga – poručuju iz Mawashija.
O.F.

- Oglas -