Nedjelja, 21 travnja, 2024
NaslovnicaSPORTKICKBOXING Gazilj, Granić, Boban i Drlje prvaci Hrvatske za 2024. godinu

KICKBOXING Gazilj, Granić, Boban i Drlje prvaci Hrvatske za 2024. godinu

Borci KBK Mawashi ponovo su ostvarili izvrsne rezultate, ovaj put osvojivši ukupno 11 medalja na Državnom prventvu u Pointfighting-u održanom ovaj vikend u Jastrebarskom. Kući se vraćaju s po četiri zlatne i srebrne te tri brončane medalje.

Lorena Gazilj drugu godinu zaredom osvoja zlatnu medalju u seniorkama +70 kg, čime je ponovo potvrdila svoju uspješnu afirmaciju u seniorima. Karlo Granić s dvije vrhunske pobjede dolazi do svoje prve titule Prvaka Hrvatske sa samo 8 godina u kategoriji djece do 24 kg. Sara Boban ponovno osvaja prvenstvo Hrvatske u kategoriji starijih kadetkinja do 55 kg, pobjedivši prve dvije borbe s 10 razlike, dok je u finalnoj borbi deklasirala protvnicu prekidom u 1. rundi.

Jure Drlje se nakon kraćeg izbivanja s tatamija uspješno vraća svojim takmičarskim zadaćama te osvaja prvo mjesto u konkurenciji seniora +94 kg. Tia Tamburović s dvije pobjede dolazi do finala u kojem gubi od iskusnije protivnice te postaje viceprvakinja države u kategoriji mlađih kadetkinja do 28 kg. Cvita Crljen nastupila je u mlađim katetkinjama do 37 kg, u prve dvije borbe nadmoćno svladava svoje protivnice što je dovodi do finala u kojem tijesno gubi te se ovog puta mora zadvoljiti titulom viceprvakinje Hrvatske.

Toni Ursić odličnim borbama dolazi do srebrene medalje u kategoriji juniora do 69 kg. Ovo je Toniju bio prvi nastup u juniorima na Prvenstvu Hrvatske čime je pokazao kako za njega prijelaz iz starijih kadeta u juniore ne bi trebao predstavljati problem. Ela Radalj i Freja Estelle Letica nasupile su u kategoriji djevojčica do 30 kg te propuštaju šansu za klubsko finale i odlaze sa brončanim medaljama oko vrata. Patricija Gazilj pobijedom ulazi u polufinale gdje gubi od iskusnije protivnice, čime joj je pripala brončana medalja u kategoriji mlađih kadeta do 47 kg.

Za Mawashi su još nastupili Franko Jukić, Ivano Grmoja, Lucija Brbić, Lara Ješić, Lucija Kuran, Gabrijela Bašković, Eva Primorac i Petra Gazilj koji ovog puta nažalost gube kvalifikacijske borbe i ostaju bez odličja.

- Oglas -