Subota, 18 svibnja, 2024
NaslovnicaSPORTKICKBOXING Brbić, Ursić i Jozipović zlatni na međunarodnom turniru Kutina Open 2021.

KICKBOXING Brbić, Ursić i Jozipović zlatni na međunarodnom turniru Kutina Open 2021.

U subotu, 30.10.2021., u Kutini je održan međunarodni kickboxing turnir Kutina Open 2021. Na turniru je nastupilo 270 boraca, iz 37 klubova, iz Hrvatske, Mađarske i Slovenija. Nastupio je i kickboxing klub Mawashi sa 7 predstavnika, te osvojio 5 zlatnih, 9 srebrnih i 5 bronačanih medalja.

Najsupješniji su bili: Lucija Brbić, Toni Ursić i David Jozipović.

Lucija Brbić je nastupila u point fightingu u uzrastu djevojčica preko +32kg gdje je osvojila zlatnu medalju. Također, Luce je nastupila u uzrastu mlađih kadetkinja, do 37kg, gdje je u finalu izgubila za bod od predstavnice iz Kutine, te osvojila srebrnu medalju.
Toni Ursić je nastupio u point fightingu u uzrastu starijih kadeta do 47kg, gdje je s lakoćom osvojio zlatnu medalju. Toni je nastupio i u kick-light disciplini, gdje je stigao do finala, al nažalost gubi u neizvjesnoj borbi, te svojoj zlatnoj medalji pridodaje još jednu srebrnu.

David Jozipović je osvojio 3 zlatne medalje. U kicklightu, u uzrastu juniora s 5 pobjede osvaja 2 zlatne medalje (u kategorijama do 79 i 84kg). Treba spomenuti da se u kategoriji do 79kg u finalu susreo sa svojim klupskim kolegom Matijom Svagušom. Ovaj put je David bio bolji, te osvojio zlato, dok je Matija osvojio srebro. David je nastupio i u light contactu u uzrastu seniora do 84kg, gdje je stigao do finala, te u izvrsnoj borbi savladao svog klupskog kolegu Dina Bogdanovića, i tako si pridodao još jednu zlatnu medalju.

Cvita Crljen je nastupila u pointfightingu u uzrastu djevojčica (do 9 godina) do 28kg, gdje joj je za dlaku izmakla zlatna medalja. Cvita je nastupila i u uzrastu mladih kadetkinja (do 12 godina), gdje također stiže do finala, al gubi od predstavnice iz Benkovca i osvaja još jednu srebrnu medalju.

Mia Vranješ je nastupila u uzrastu mlađih kadetkinja u kategoriji preko 47kg i osvaja brončanu medalju.

Matej Svaguša je osvojio 3 srebrne medalje. Nastupio je u light contactu u uzrastu starijih kadeta u kategoriji preko 69kg, te s dvije pobjede stiže u finale, gdje nažalost gubi i osvaja srebrnu medalju. Matej je nastupio i u većoj uzrasnoj skupini, u juniorima do 79kg. Borio se sa starijim i iskusnijim borcima, te stigao do finala, al predstavik Kutine je bio iskusniji. Kao što smo ranije spomenuli, Matija je stigao do finala u kick-light disciplini, gdje je njegov klupski kolega David Jozipović ovaj put bio bolji, te tako osvaja još jednu srebrnu medalju.

MD/ KBK Mawashi

- Oglas -