Srijeda, 29 studenoga, 2023
NaslovnicaAKTUALNOKelvišer: 'Uređenje pješačkih ulica u staroj jezgri čeka bolja vremena. Osim ulice...

Kelvišer: ‘Uređenje pješačkih ulica u staroj jezgri čeka bolja vremena. Osim ulice ispred hostela makarskog gradonačelnika’

Izvješće o izvršenju program građenja komunalne infrastrukture za 2022. godinu usvojeno je na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća, međutim, oporba je bila vrlo kritična. Naime, program je realiziran u postotku od svega 38,7 posto, o čemu smo pisali proteklog tjedna, a oporba se osvrnula na ovo usporedbom s godinom ranije u kojoj su Paunović i Radić Brkan došli na čelo Grada.

– Niste ostvarili niti 40 posto, a 2021. ostvareno je 75 posto ulaganja. Dakle što je radila aktualna koalicija kad se radi o ulaganju komunalne infrastrukture? Ništa, ili vrlo malo. Makarskom gradonačelniku pojedine lokacije nisu prioritet, a građani iz tih dijelova su građani drugog reda. Zašto tako mislim, prosudite po sljedećem, započeo je vijećnik NLO-a Petar Kelvišer te nastavio s projektima koji čekaju bolja vremena.

Nabrojao je Trg pape Ivana II. na Zelenki, javne parkinge, vježbalište za odrasle, prometnice na Dugišu, prometnice u obuhvatu UPU Zelenka 2, nadvožnjak na D8, spoj na D8…

– Neka bolja vremena čekaju i ulice u staroj jezgri, osim, naravno, ulice ispred kuće i hostela makarskog gradonačelnika, rekao je Kelvišer te zaključio s riječima kako se nada da će ipak biti bolje te da nema druge nego prihvatiti izvješće.

– Možda nas gradska uprava iznenadi pa do kraja mandata uspije realizirati sve što je najavila, a nadam se da će tome doprinijeti cijela vojska novozaposlenih kojoj treba vremena da se uhoda i unaprijedi manjkavu, da ne kažem jadnu infrastrukturu, poručio je vijećnik NLO-a.

Joško Lelas iz HDZ-a je u kratkoj raspravi rekao kako je žalosno da posao koji je zadan i za koji je predviđen novac nije i napravljen. – Nadam se da će jednom biti obveza, kako ne smijemo trošiti novac van proračuna, da moramo i trošiti na ono za što je namijenjeno, rekao je Lelas.

Točka je usvojena s 9 za i 4 protiv.

Ivona Ćirak /foto O.Franić

 

- Oglas -