Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKAMO OTIĆI U SAMOIZOLACIJU Ako u Makarskoj nemate gdje, morate se sami...

KAMO OTIĆI U SAMOIZOLACIJU Ako u Makarskoj nemate gdje, morate se sami snaći. Druge općine nemaju problema jer uglavnom nemaju ni stambenih zgrada

Otkako je situacija s pandemijom kornavirusa sve kompliciranija, tako i u našem gradu, sve se više pitanja postavlja oko mogućnosti odlaska u samoizolaciju onih građana koji žive, u najvećem broju slučajeva zajedno s obiteljima, u stambenim zgradama širom grada.  Naime, za razliku od vlasnika obiteljskih kuća, koje uglavnom imaju apartmane, stanovnici stambenih zgrada moraju se snalaziti kako znaju i umiju onog trenutka ako im se test na COVID-19 pokaže pozitivnim. Kako danas donosi Slobodna Dalmacija, na našoj rivijeri Grad Makarska i susjedne općine imaju različite pristupe. U slučaju Makarske, građani se moraju snalaziti sami.

– U slučaju da od koronavirusa oboli naš sugrađanin koji s obitelji stanuje u stanu, nažalost, morat će se sam snaći za izolaciju jer mu Grad nije dužan osigurati poseban prostor. Svatko sebi mora sam naći smještaj za izolaciju ili samoizolaciju jer to doista nije naša obveza – kazao je Slobodnoj gradonačelnik Jure Brkan.

S druge strane, u ostatku Makarske rivijere situacija je ponešto drugačija iz jednostavnog razloga – ljudi uglavnom žive u obiteljskim kućama, u kojima su u većini slučajeva spremni apartmani koji ljeti ugošćuju turiste.

Tako u Baškoj Vodi kažu da se stanovnici, ukoliko sami nemaju uvjeta, mogu obratiti općini.-Općina Baška Voda je u slučaju pojave velikog broja oboljelih, osigurala bungalove u Baškom Polju. Mi smo već pomagali osobama s područja naše Općine koje su bile u samoizolaciji pa smo im svakog dana ispred kućnih vrata ostavljali hranu iz restorana – govori načelnik Josko Roščić za Slobodnu.

Slična je situacija sa smještajem i u Tučepima, čiji načelnik Ante Čobrnić kaže da do sada nisu imali nikakve zamolbe oko smještaja za potrebe izolacije, te dodaje da je za vrijeme ljeta postojao dogovor da će se  turiste ili mještane koji obole  smještati u hotel Kaštelet ili bungalove Afrodite. – Međutim za to nije bilo potrebe. Uglavnom u Tučepima, za razliku od Makarske, nema stambenih zgrada i svi stanuju u kućama s apartmanima tako da nam se nitko nije ni obraćao za pomoć – dodao je Čobrnić za Slobodnu Dalmaciju.

M.D. / foto MD

- Oglas -