Nedjelja, 14 travnja, 2024
NaslovnicaMAKARSKAKako je proslava Sv.Dujma u Splitu digla makarske GSS-ovce na noge

Kako je proslava Sv.Dujma u Splitu digla makarske GSS-ovce na noge

Jučer u poslijepodnevnim satima, oko 15,30, na dežurni telefon HGSS stanice Makarska pristigla je dojava putem službe 112 o palom paraglajderu u litici između sela Kotišina i Makar. Naime, mještani sela Makar su primjetili kako, na predjelu Biokova preko kojega obično prelijeću ljubitelji ovog sporta, nepomično stoji “krilo” za kojega se odmah posumnjalo kako se radi o unesrećenom.

Kako izvještava HGSS Makarska na svojoj stranici, na teren odmah izlazi 7 pripadnika HGSS stanice Makarska te po dolasku na mjesto viđenja dvogledom pregledavaju teren te utvrđuju kako se radi o instalaciji Vatikanske zastave koja je doletjela iz nepoznatog smjera viseći na balonima punjenim helijem. Kako bi se ipak uklonila svaka sumnja jeli u pitanju “krilo” paraglajdera jedan tim se upućuje na mjesto “pada”. Za vrijeme dok tim dolazi do zastave saznajemo kako se ipak radi o instalaciji koja je puštena iz grada Splita povodom proslave zaštitnika Grada: Sv. Dujma.

Zastava je “spašena” te sigurno dopremljena u Makarsku.

– Sv. Duje, zaštitnik grada Splita, na taj se način “poigrao” te uključio i HGSS stanicu Makarska u proslavu.

Ovim putem ostaje još samo poželiti svim Splićankama i Splićanima sretan blagdan Sv. Dujma, poručuju iz makarskog GSS-a.

M.D./foto HGSS Makarska

- Oglas -